LOGOMUZ BİLE YOK..

TAKİP ET

Karaman Belediyesi Kent Konseyi, Türk Dil Bayramı ve ilin marka şehri olması konulu toplantı düzenledi.

BAŞKAN ÇALIŞKAN, “KARAMAN TANITIM VAKFI KURULMALI”

Belediye Meclis Salonunda düzenlen programa Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, kent konseyi üyeleri, STK temsilcileri ile davetliler katıldı.
Karaman Belediye Başkanı Çalışkan, yaptığı konuşmada, şehrin vizyonunun değişmesi gerektiğini söyledi. 
Kişilere dayalı yapılardan kurturulması gerektiğini dile getiren amaçlarının kendin kimliğini belirlemek olduğunu vurguladı.
‘LOGOMUZ BİLE YOK’
Çalışkan, kentin bir logosunun bile olmadığı eleştirisini yaparak, “Bizim buradaki amacımız bunların belirlenmesi. Şehrin ülkedeki ve dünyadaki hak ettiği yeri almasını istiyoruz. 140 ülkeye ihracat yapıyoruz, İzmir Fuarına katılacağız, Berlin Fuarına katılacağız. Ülke dışına çıktığımız zaman Karaman bir ülke mi diye bize soruyorlar, ülkemize dönüyoruz Karaman nerede diye soruyorlar. Bu algıyı kırarak Karaman’ı en iyi şekilde tanıtmamız gerekiyor” dedi.
“KARAMAN TANITIM VAKFI KURULMALI”
Karaman Tanıtım Vakfının kurularak çalışmalara başlaması gerektiğini savunan Çalışkan, “Bu vakıf ilin tanıtımında önemli katkılar sağlayacak. Nisan-Mayıs aylarında çalışmalara başlamıştık. 15 Temmuz darbe girişimi dolayısıyla vakıf çalışmaları aksadı. Ama bir an önce vakfın kurulması için gerekli adımları atacağız” diye konuştu.
“Karamanlı Karaman’a sahip çıkacak” diyen Belediye Başkanı Çalışkan, “Nerede güçlü bir STK varsa o il o kadar güçlüdür. Kurumsallaşma hedeflerimizi ortaya koyup ona göre çalışmalıyız” dedi.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ercan Oktay, marka şehir konulu sunum yaptı.
Daha sonra Gazeteci-Yazar Osman Nuri Koçak, Türk Dil Bayramı konulu sunumunu gerçekleştirdi. 
Yazar Yusuf Yıldırım ise Yunus Emre konulu sunum yaptı. 
Ardından katılımcılar söz alarak Dil Bayramı ve marka şehir konularında görüşlerini belirttiler.