Lise Tanıtım Günleri

TAKİP ET

Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından, bu yıl Karaman'da ilk defa düzenlenen 'Lise Tanıtım Günleri' başladı.

LİSE TANITIM GÜNLERİ ÖĞRENCİLERİN İLGİ ODAĞI OLDU


Karaman’daki tüm Liselerin katılımı ile Ömer Dinçer İmam-Hatip Lisesi Spor Salonunda dün saat 10.00'da yapılan açılış ile Karaman’daki Liseler açtıkları stantlarla okullarını tanıttı.
Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, “4 ay önce bu spor salonunda abilerinizin ve ablalarınız için üniversite tanıtım günleri düzenlemiştik. Şimdi ise Lise tanıtım günleri düzenledik. Tanıtım günlerini düzenleyen herkese teşekkür ediyorum. Meslek seçmek mutlaka önemli ama meslekte çok para kazanıyor diye seçmek önemli değil. Bize en uygun olan mesleği seçmemiz gerekiyor. Bazı insanlar var üniversiteler okumuşlar ama o mesleği yapmıyorlar. Çocuklar kendilerine uygun en mesleği seçerler. Gideceğiniz liseyi gideceğini üniversiteyi mutlaka doğru tercih edin. Doğru tercih etmezseniz sonunda
mutsuzlukla karşılaşırsınız. Bu stantları gezdiğinizde sizi mutlu edecek bölümlerde var. Geleceğiniz aydınlık bütün gideceğiniz istediğiniz her şeyin hakkınızda hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Daha sonra ortaokullardan gelen sekizinci sınıf öğrencileri liselerin hazırlamış olduğu stantları gezerek bilgi aldı.