LİMON ALDI BAŞINI GİTTİ 6 TL

TAKİP ET

Son yıllarda sıcak mevsimlere denk gelen Ramazan aylarında mutfak ihtiyaçları çokça karşılanıyor. Bunun için tüketiciler sebze ve meyvede tazelik arayarak semt pazarlarının yolunu tutuyor...


Son yıllarda sıcak mevsimlere denk gelen Ramazan aylarında mutfak ihtiyaçları çokça karşılanıyor. Bunun için tüketiciler sebze ve meyvede tazelik arayarak semt pazarlarının yolunu tutuyor.
Karaman’da dünkü Semt Pazarında sebze ve meyve  fiyatlarında bir yükseklik gözlenmedi. Ancak, birkaç meyve türünde ve özellikle Limon’un fiyatı yılın en yüksek satış gören fiyatına ulaştı.
Semt pazarında esnaf limonu 6 TL’den tezgahına koyarken, gün boyu müşterilerine satış yapmakta da zorlandı. Pazar esnafı, limon’un fiyatını artmasını, depolarda limonların kalmadığını, kalanların da çürüdüğünü belirterek, bu yıl hasat da de az olunca yükselen fiyatına rağmen arz ve talebin de bu yönde düştüğünü ifade etti.
Yine meyvelerde çilek 5, erik 4, kavun kg 1, Armut 4, Muz 4 TL’den satış gördü. Pazardaki ürünlerde, kayısı 3, çilek 5, şeftali 3, elma 1,5, karpuz 50  kuruş, kiraz 2 TL, salatalık, domates ve patlıcan 1 TL, soğan 75 kuruş, patates 4 kg 5 TL, biber 2.5 TL, fasulye 2.5 TL, kabak 1 TL, mantar 6 TL, marul 1.5 TL’den işlem gördü.