Lider GMG Kastamonuspor'a bir çelme de 24 Erzincanspor'dan

TAKİP ET

Türkiye 2. Futbol Ligi Kırmızı grupta 21. Hafta maçları geride kaldı. İkinci yarıya kötü başlayan ve geçen hafta Etimesgut Belediyespor'a 1-0 mağlup olan grubun lideri GMG Kastamonuspor, hafta sonu Erzincan deplasmanında şampiyonluk yolunda önemli 3 puan daha kaybetti.

Ligin güçlü ekiplerinden Anagold 24 Erzincanspor sahasında lider GMG Kastamonuspor’u 2-1 mağlup ederek 36 puanla 4. Sıraya yükseldi.

Ligin ikinci yarısına arka arkaya 2 mağlubiyetle başlayan lider GMG Kastamonuspor Onursal Başkanı Cengiz Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile taraftarlarına şampiyon olacaklarının sözünü verdi.

Aygün,  “Ben memlekete bir söz verdim beni bu sözden sadece Rabbim vaz geçirir, herkes rahat olsun ne gerekiyorsa onu yaparım ve sözümün arkasındayım kaybedilen 2 hafta var maalesef her şeyi değerlendiriyorum ve eksikler tamamlanacak, hataların gereği yapılacak ve GMG Kastamonu spor bu yıl Allah'ın izni ile şampiyonluğa erişecek. Şimdilik bu kadar sizlere mesajım, takımımız lider unutmayın ve izlemeye devam edin, tüm hemşerilerim rahat olsun sözlerimin arkasındayım” dedi.

Lider GMG Kastamonuspor, Erzincanspor karşısında aldığı mağlubiyetin ardından 43 puanda kalırken, en yakın rakiplerinden Alagöz Holding Iğdır FK, deplasmanda konuk olduğu Etimesgut Belediyespor'u Hakan Yavuz'un 90+3'de attığı frikik golüyle 1-0 mağlup ederek zirve yürüyüşünü sürdürerek puanını 42’ye çıkardı ve liderle arasındaki puan farkını bire indirdi.

Yine şampiyonluğun güçlü adaylarından Amed Sportif Faaliyetler ise sahasında Sarıyer’i 3-1 mağlup ederek zirve yarışında puanını 40’a çıkararak üçüncü sıradaki yerini korudu.

Bu karşılaşma sonrasında Amed Sportif Faaliyetler Teknik Direktörü Mesut Bakkal yaptığı açıklamada, “İkinci yarının başında beklemediğimiz bir gol yedik. Birkaç oyuncu değişiklikleriyle daha tempolu oynadık. Skora yansıdı, attığımızdan fazlasını kazandık. Çok coşkulu oynadık, önde oynadık. Benim ilk galibiyetim. Kastamonuspor’un yenilmesi bizi hep öne itecek. Yönetime maça rahat çıkmamızı sağladıkları için teşekkür ediyoruz.  İlk galibiyetim oldu, keyifliyiz” dedi.

Menemen FK ise Isparta deplasmanında zorlu rakibi Isparta 32 Spor’u 2-1 yenerek taraftarının yüzünü güldürdü ve zirve yarışında 35 puanla beşinci sırada yer aldı. Ispartaspor ise aldığı bu mağlubiyetle 33 puanla altıncı sıraya geriledi.

Kırmızı grupta temsilcimiz Karaman Futbol Kulübü ise sahasında Denizlispor’u konuk etti. Yağışlı havaya rağmen Karaman FK taraftarı takımını desteklemek için stadyumdaki yerini alırken, temsilcimiz rakibini Alper Tursun’un attığı golle 1-0 mağlup ederek haftayı 3 puanla kapatarak 25 puanla 11. Sıraya yükseldi.

Somaspor İstanbul deplasmanında Kuzey Marmara A.Ş. Arnavutköy Belediyesi Gençlik ve Spor’u tek golle mağlup ederek 32 puanla 8. Sıraya yerleşti.

Motolux 68 Aksaray Belediyespor ise Uşak deplasmanında rakibi Uşakspor A.Ş.’yi 3-0 mağlup ederek 3 puanı hanesine yazdırdı.

Ligde Belediye Derincespor ile Düzce Cam Düzcespor arasında oynanan karşılaşma ile Fethiyespor-İnegölspor karşılaşmalarında takımlardan gol sesi gelmedi ve her iki maçta 0-0’lık skorlarla tamamlandı.

 








GMG Kastamonuspor 24 Erzincanspor Iğdır FK Amed Sportif Faaliyetler Karaman FK menemen fk lider puan 2. lig