Leylek ve Yavruları

TAKİP ET

İmaret Camisi'nin türbesinin üzerine kendisine yuva yapan leylek ve yavruları, bu yılda yuvalarına geldi.

Havaların ısınmasıyla birlikte İmaret Mahallesi'nde bulunan tarihi İmaret Camisinin yanında bulunan İbrahim Bey Türbesinin üzerindeki yuvasına göç eden leylek ve yavruları yuvalarına döndü.

Nisan ayı itibariyle göç eden leylekler yaz sonuna doğru göç ettikleri bölgeye geri dönüyor. Geçen yıl yuvalarına gelmeyen leylek ve yavruları bu sene camide bulunan yuvalarına geldi.
Yoldan geçen vatandaşlar caminin maskotu haline gelen leylek ve yavrularını fotoğraflamadan geçemiyor. 
Yıllardır camide bulunan yuvalarına geldikten sonra göç etmek için bekleyen leylek ve yavruları vatandaşlar tarafından ilgiyle izleniyor. 
İMARET CAMİİ
Merkez İmaret Mahallesinde,  Karamanoğlu 2. İbrahim Bey tarafından yaptırılmıştır. İmaret (Aşevi) olarak, kesme taştan merkezi kubbeli, iki katlı yüksek minareli olarak, içinde odalar bulunan bir camidir. Mescit, tophane, şifa yurdu, medrese ve aşevinden meydana gelen bir külliye halinde 1433 yılında yapılmıştır. 
Caminin bitişiğinde batısında İbrahim Bey’in mezarı (türbesi) kuzeyinde çeşmesi yer alır. İmaret’e ait ahşap iki kapı kanadı, Karaman Ahşap Sanatının tüm özelliklerini yansıtır. Her iki kapıda nezih bir yazı ile “Kapı açıktır giriniz, malı mübahtır yiyiniz” ibaresi yazılıdır. Bu kapılar İstanbul Türk ve İslâm eserleri müzesince korunmaktadır.