L. ELVAN; "KARAMAN 2023 HEDEFLERİNİN HEPSİNİ ŞİMDİDEN GERÇEKLEŞTİRDİK"

TAKİP ET

Ak Parti Karaman Merkez İlçe Teşkilatının 6. Olağan Kongresi için Cumartesi günü Karaman'a gelen Kalkınma Bakanı,

Mersin Milletvekili hemşehrimiz Lütfi Elvan, Kongrede yaptığı konuşmada özellikle ‘Karaman’dan ayrıldı, işleri artık takip etmiyor’ diye düşünmeyin, her bir projeyi yakinen takip ediyor, herhangi bir aksama söz konusu olduğunda anında müdahale ediyorum” dedi.
Bakan Elvan konuşmasında şunları söyledi;
“Karaman için belirlediğimiz 2023 hedeflerini şimdiden gerçekleştirdik. Karaman’a ne söz vermişsek, ağzımızdan ne çıkmışsa, neyi söz vermişsek hepsini teker teker zamanından önce yerine getirdik.
Havaalanı yapacağız dedik ‘ya bunlar mı yapacak’ dediler, ama biz yatırım proğramına aldık, projesini çizdik, ihalesini yaptık ve gerçekleştiriyoruz.
Hızlı Tren sözü verdik, 2018 yılı Mayıs-Haziran ayı gibi artık Karaman’dan Ankara ve İstanbula’a Hızlı Trenle seyahat edebileceksiniz.
Bunula da yetinmiyoruz, mevcut Gar binası Karaman’a yakışmıyor dedik ve Karaman’a yakışır bir Gar binası yapıyoruz.
Karaman’dan Mersin’e kadar uzanan projede çalışmalar sürüyor ve Karaman-Mersin Hızlı Tren hattı için Tünel çalışmaları başladı, önümüzdeki yıllarda inşallah bu da gerçekleşecek.
Sizler bize büyük destek verdiniz, eskiden siyasiler sıkışınca şapkasını alıp giderlerdi, Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ne dedi; ‘Alanlara çıkın’ dedi ve ülkeyi bir ihtilalden kurtardık, onun için sizlere ne yapsak azdır.
Karayollarında çok şey başardık Karaman’da, Mut yolunda özellikle kış aylarında sıkıntılarımız vardı, ‘bir tünele ihtiyacımız var’ dendiniz, projesini yaptık, ihalesini yaptık artık Sertavul’u tünelle geçeceğiz.
Burada bitmiyor, Mut-Silifke arasına 10 tünel ve viyadük yapıyoruz, bu yolu çok daha kolay geçerek Silifke ve Mersin’e ulaşacağız inşallah.
Bie başka bağlantı konuısu, Ayrancı üzerinden Erdemli’ye bağlanma konusunda da her iki yönde de yol ihalaelerini yaptık ve çalışmalara başladık, kısa sürede de tamamlayacağız.
Karapınar yolunda da çalışmalara başladık, kısa sürede de bu yolu da hizmetinize sunacağız.
Karaman Çevre yolu, Ermenek-Karaman yolu, Kazancı-Gazipaşa yollarında da çalışmalarımız sürüyor.
Karaman’ı Alanya ile 2-2,5 saatte buluşturacak olan ‘Kuşyuvası’ yolunda da 5 Tünelin yapımını tamamladık, 5 Tünelin yapımı daha başladı ve bu yıl sonuna bunlar da bitecek, 5 tünelin de ihalesine çıkıyoruz ve 2019’da 15 tünel ile Karaman’dan Alanya’ya 2-2,5 saatte ulaşılmış olacak.
Karaman’a muhteşem bir stadyum yapıyorz, 15 bin dedik ama 17 bin kişilik ve toplam 95 Milyon TL’ye malolacak.
36 Adet Gölet projemiz devam ediyor, bir kısmı tamamlandı, bir kısmında çalışmalar devam ediyor.
Konut konusunda da TOKİ’yi devreye sokarak bu soruna çözüm getirdik. Piri Reis Vadisi projesine başlarken, yeterli üye bulamadık ve o dönem Milletvkeli Mevlüt Akgün ile birlikte Aktekke Meydanında bir basın toplantısı düzenleyerek ilk Milletvekilleri olarak biz üye olduk ve o gün 160 üye yapıldı ve Piri Reis Vadisi projesi başladı.
Diğer TOKİ konutlarına da yoğun talep oldu. Şu anda 2500 konut bitirildi 23 77 konu yapımı sürüyor ve toplamda 4877 konut yapılmış olacak.
Karaman’ın ihtiyaçları ne ise bundan sonra da yerine getireceğiz. 
Bizim Kongrelerimiz Demokrasi Şöleni içerisinde birlik ve berabelik içerisinde geçer. Bugün Ahmet Akça kardeşimiz görevini Mustafa Atabay kardeşimize devrediyor, Mustafa kardeşimiz bayrağı devralıyor ve bu kutlu yürüyüşümüz devam ediyor.” dedi.