Kutlama Mesajları

TAKİP ET

CUMHURİYET BAYRAMI

BELEDİYE BAŞKANI E. ÇALIŞKAN; “CUMHURİYETİ SONSUZA DEK YAŞATMAK HEPİMİZİN EN ÖNEMLİ SORUMLULUĞUDUR”  Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Çalışkan, mesajında; "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'imizin 91. yıl dönümünü milletçe büyük bir gurur ile kutluyoruz. Bu milletin canı pahasına, büyük fedakârlıklarla kurduğu Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmak hepimizin en önemli sorumluluğudur. Çünkü Cumhuriyet, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünün teminatıdır. Bu ülkenin evlatları; Türkiye'nin gelişmesi, büyümesi ve dünyada söz sahibi bir ülke olması için en üstün vatanseverlik duygularıyla hareket etmektedirler. Cumhuriyetimizin 91’inci yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürüme azmi ve de kararlılığı içindeyiz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden daha çok ehemmiyet vermekteyiz. Bu duygularla başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi sonsuz şükran duygularıyla anıyor, halkımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

KARAMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANLARI; “CUMHURİYET' İN, TÜM DEĞERLERİYLE SONSUZA DEĞİN YAŞATILMASI HERKESİN VAZGEÇİLMEZ ORTAK SORUMLULUĞUDUR” Karaman Ticaret ve Sanayi Odası  Meclis Başkanı M.Gökhan ALKAN ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TOKTAY yayınladıkları mesajda;  “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91. yıldönümünü gururla ve sevinçle kutluyoruz. Cumhuriyet, yeni kurulan bir devletin, ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği savaşın sonucunda elde ettiği büyük bir zaferdir. Atatürk'ün önderliğinde büyük Türk Milleti'nin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyet' in, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılması herkesin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur. Gururla kutladığımız bu günün yıldönümünde, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan vatan topraklarının bütünlüğünü ve Atatürk’ün Türk gençliğine ve Türk milletine en büyük emaneti olan Cumhuriyeti ve Cumhuriyetin tüm kurumlarını, birlik ve beraberlik içinde korumanın azmi ve kararlılığı içinde görevimizin başında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isteriz. Çağdaş, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan ülkemizi, Atatürk’ün gösterdiği hedefe taşıyabilmek ve bu çizgiden kopmadan, ülke kalkınmasını sağlamanın yolunun, O’nun ilke ve inkılâplarının ışığında çok çalışmaktan, birlik ve beraberliğimizi korumaktan geçtiğini hiçbir zaman hatırımızdan çıkarmamalıyız. Ülkemiz insanlarının çağdaş dünya ile bütünleşmesinin ve uygarlığın tüm nimetlerinden en üst düzeyde yararlanmasının da, yine Cumhuriyet şemsiyesi altında kenetlenerek çok çalışmaktan geçeceği asla unutulmamalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; Millet olarak büyük bir zafere ulaştırdığımız milli mücadelemizi yeni, güçlü bir devletle ve Cumhuriyet yönetimi ile taçlandırışımızın 91. yılına erişmenin mutluluğu içerisinde; Cumhuriyetimizin 91.  kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını yürekten kutlar, bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşımızın bütün kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anar, sevgi ve saygılarımızı sunarız.” dediler.


AK PARTİ İL BAŞKANI K. DERELİ; “EL ELE, GÖNÜL GÖNÜLE 2023'E 100. YIL HEDEFLERİMİZE DOĞRU SÜRATLE YOL ALIYORUZ” Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, büyük mücadeleler neticesinde kazanılan milli mücadelenin Cumhuriyet ile taçlandırılışının 91. yıl dönümüne ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Cumhuriyet ile Türk Milletine bağımsızlık ve demokrasi gibi çok önemli haklar verilmiş, ülke yönetiminde söz, millete bırakılmıştır.  “Bizde Adalet ve Kalkınma Partisi olarak iktidara geldiğimizden bu yana milletimize ve cumhuriyetimize layık olabilmek için devrim niteliğinde kalkınma hamleleri başlattık ve duble yollardan sanayiye, eğitimden sağlığa, tarımdan ekonomiye, kültürden dış politikaya, adaletten insan haklarına kadar daha pek çok alanda önemli yapısal reformlar gerçekleştirdik. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünde, Türkiye’yi demokrasisiyle, hukuk devleti normlarıyla, insan hak ve hürriyetleriyle, ekonomisiyle, sanayisiyle, eğitim düzeyiyle dünyanın en ileri, en gelişmiş, en müreffeh ülkelerinden biri haline getirmektir. İnanıyorum ki, geçmişte farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, büyük bir hoşgörü medeniyetinin mirasçıları olan bizler, birbirimizi kardeşçe kucaklayarak, birbirimizle sımsıkı kenetlenerek, el ele, gönül gönüle 2023'e 100. yıl hedeflerimize doğru süratle yol alıyoruz. Cumhuriyetimizin kazanımlarının her geçen gün daha da arttığı, demokrasimizin daha da güçlendiği bir dönemde, Cumhuriyetimizin 91. yılını idrak etmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Cumhuriyetimizin 91. yılını kutlarken, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla, gazilerimizi minnetle anıyor, tüm Karamanlıların ve Teşkilat Mensuplarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.”                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           



AK PARTİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI A. AKCA; “EL ELE, GÖNÜL GÖNÜLE GELECEĞE DAHA BİR GÜVENLE BAKACAĞIZ” “Mustafa Kemal Atatürk ve onunla beraber şanlı bir kurtuluş mücadelesi veren silah arkadaşları çok büyük zorlukların ve imkansızlıkların üstesinden gelerek ve her türlü farklılığımızı sıcak bir kardeşlik ve milli idealler doğrultusunda zenginliğe dönüştürerek 29 Ekim 1923'de ilan ettikleri Cumhuriyet, bugün de aynı ideallere sahip yeni nesillerin omuzlarında yükselmeye devam etmektedir.  Milletçe duygu birliğimizin büyük bir coşkuyla tezahür ettiği bugün, Cumhuriyetimiz için ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Bugün, bizi biz yapan yüksek değerlerimizi daha gür sesle yüceltecek, geçmişte olduğu gibi bugün de tek yürek olarak haykıracak, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakacağız. Anlamlı duruşumuzla, kardeş kavgası çıkarmak için beyhude bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına da bir kere daha en güzel cevabı vermiş olacağız. Bu duygu birliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de gelecekte de hep koruyacağız.  Ülkemiz özellikle AK Parti iktidarları döneminde büyük bir ivme kazanarak, dünya ülkeleri arasında güçlü bir konuma gelmiştir. 2023 ve 2071 hedeflerimiz, bizi dünya ölçeğinde daha önemli bir konuma getirecektir. AK Parti milli ve manevi değerlerimize önem verip sahip çıkarak , birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi çağdaş ülkeler seviyesine yükseltmek için halktan aldığı iradeyi en doğru şekilde yerine getirmektedir. Ekonomisini güçlendirerek, sağlıkta, ulaşımda, insan haklarında, demokraside ve diğer bütün konularda büyük reformlar yaparak, halkımızın refah seviyesini yükseltmektedir. AK Parti olarak aydınlık bir gelecek inşa etmek için, Cumhuriyetimizin hedeflerini yerine getirmeye devam ediyoruz. Özellikle son zamanlarda yakalanmış istikrar ortamını bozmak isteyenler olsa da, ülke olarak bu oyunlara karşı tek vücut olarak karşı koyuyor ve bize bırakılan bu Cennet vatanımız üzerindeki tuzaklara dur diyoruz. Bu vesileyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve canlarıyla kahramanlık destanı yazan, bu güzel ülkeyi bizlere miras bırakan şehit ve gazilerimizi şükran ve minnetle yadediyor, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yılını tebrik ediyorum.”