Kut'ül Amare kahramanları yâd edildi

TAKİP ET

1. Dünya Savaşı içerisinde yer alan ve Türk tarihinde önemli bir tutan Kut’ül Amare Zaferi’nin 103’üncü yıl dönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanırken kutlu zafere damga vuran Kut’ül Amare kahramanları ve vatan yolunda can veren şehitlerimiz yâd edildi.

29 Nisan 2019 Pazartesi günü Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen anma programı öncesinde Vali Fahri Meral, tarihimizin en önemli zaferlerinden birisi olan Kut’ül Amare savaşını resmeden sergide incelemelerde bulunarak yetkililerden serginin içeriği hakkında bilgiler aldı. 

Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezindeki program, vatan yolunda can veren şehitlerimizin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda daha sonra okul müdürü Halit Temiz tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. 

Katılımcıların büyük bir ilgiyle takip ettiği anma programı, Kut’ül Amare Zaferi’nin anlatıldığı video gösteriminin ardından şiirler okunması ve oratoryo gösterisi ile devam ederken anma programı, okul öğrencilerinden oluşan koronun seslendirdiği eserler ve gölge oyunu tiyatrosu ile sona erdi.

Kut’ül Amare Zaferi’nin 103’ üncü yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma programına; Vali Fahri Meral, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Nurettin Doğan, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.