"KUŞYUVASI"NDA 2 TÜNEL ULAŞIMA AÇILDI

TAKİP ET

*İç Anadolu Bölgesi'ni Akdeniz'e bağlayan ve ölüm yolu olarak bilinen Kuşyuvası yolunda 2 tünel ulaşıma açıldı.


“KUŞYUVASI”NDA 2 TÜNEL ULAŞIMA AÇILDI
*İç Anadolu Bölgesi’ni Akdeniz’e bağlayan ve ölüm yolu olarak bilinen Kuşyuvası yolunda 2 tünel ulaşıma açıldı.
23 Mayıs Cumartesi günü toplu açılış töreni için Antalya’ya gelen Recep Tayyip Erdoğan birçok hizmetin startını verirken,  açılışlar arasında yıllardır ölüm yolu olarak bilinen ve bir çok kişinin ölümüne sebep olan Kuşyuvası’na yapılan 2 tünel de vardı. 
Taşeli bölgesi – Alanya ve Konya-Alanya arası 10 kilometre, süre ise 50 dakika daha kısa olacak olan tünel çalışmalarında 1231 metre uzunluğundaki T-4 ve 318 metre uzunluğundaki T-5 tüneli Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile törenle ulaşıma açıldı.
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Antalya İli ziyaretleri çerçevesinde yaptığı toplu açılışlar kapsamında, Alanya-Hadim-Taşken yolu Kuşyuvası tünellerinin tele konferans yolu ile yapılan açılış törenin katılarak 2 tünelin hizmete açılış kurdelesini kesti.
Bir turizm kenti olan Alanya’yı en kısa yoldan Ermenek, Sarıveliler, Başyayla, Taşkent, Hadim ve Konya üzerinden İç Anadolu ile birleştirecek olan Kuşyuvası Tünellerinin 1.550 metrelik kısmında bulunan 2 tünel hizmet vermeye başladı. 
Yolda bulunan diğer 3 tünel çalışmaların tamamlanması ile güzergâh 5 km. kısalırken dar platformlu yolun standarttı yükseltilecek ve trafik kazalarını azaltarak güvenli bir yolculuk sunacak. Yaylacıların da çok etkin bir biçimde kullandığı yolun tamamı faaliyete geçmesiyle gerek turizm gerekse diğer ticari alanlarda bölgeye katkı sağlayacak. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından tele konferans yolu ile açılışı yapılan Alanya, Hadim ve Taşkent yolu kuşyuvası tünellerinin açılış törenine Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in yanı sıra Antalya Milletvekili Sadık Badak, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turan ve diğer yetkililerle birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.
Diğer tüneller ile birlikte toplam 5 tünel tamamlandığında Ankara-Konya- Alanya arası 10 kilometre kısalacak. Bu kısalma 50 dakika zamana eş değer olacak ve bölgenin bir asırlık rüyası gerçek olacak. “Kuşyuvası geçilmez” sözü tarihe karışacak. Alanya’yı ziyaret eden yüz binlerce turist artık Toroslar’ın iç bölgelerine günübirlik gezi ve safari turu yapabilecek. 
Konya, Karaman, Ermenek, Sarıveliler, Başyayla ve diğer bölgelerimizde turizm canlanacak. Bölgede turizm gelirlerinden pay alacak. Dağ turizmi gelişecek.