Kurban bayramı tatili 9 gün oldu

TAKİP ET

Kabine toplantısı sona erdi. Kurban bayramı tatili 9 güne çıktı. Memurların zamlı maaşları 8 Temmuz'da hesaplarına yatacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu:

"Siyasi, ekonomik ve askeri tüm kabiliyetlerimizi, 2023 hedeflerimizi gerçekleştirmek ve 2053 vizyonumuzu hayata geçirmek için kullanmayı sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Pek çok farklı coğrafyada, hem ülkemizin çıkarlarını savunmak, hem dost ve kardeşlerimize destek olmak için yürüttüğümüz faaliyetlere devam ediyoruz.

Suriye sınırımızda oluşturmaya başladığımız güvenlik koridorunun eksiklerini tamamlamayla ilgili hazırlıklarımız biter bitmez yeni harekatlara başlayacağız.

Yarın İspanya'ya NATO Zirvesi'ne gidecek, ülkemizin hak ve menfaatleri doğrultusunda ne gerekiyorsa onu yapacağız.

(NATO Zirvesi) PKK/YPG, FETÖ gibi terör örgütleri konusunda sergilenen riyakarlıkları muhataplarımıza belgelerle, bilgilerle, görüntülerle ifade edeceğiz.

Adana'da petrol arama çalışması yaptığımız iki kuyuda yüksek kaliteli petrol bulduk. Petrolün rezerv değeri yaklaşık 1 milyar dolar olarak hesaplanmıştır.

Ülkemizin önemli nadir element sahalarından Eskişehir-Beylikova, dünyanın Çin'den sonraki ikinci büyük rezerv alanıdır. Şimdi burada ilk etapta yıllık 1.200 ton cevher işleyecek bir üretim tesisi kuruyoruz.

Deneme üretimi sonuçlarının ardından endüstriyel tesis yatırımına hemen başlıyoruz.

Amacımız tesis tam kapasiteye ulaştığında burada yıllık 570 bin ton cevher işleyerek, 10 bin ton nadir toprak oksitleri, 72 bin ton barit, 70 bin ton florit ve 250 ton toryum üretimi gerçekleştirmektir.

Ülkemizdeki hiçbir kesimi enflasyona ezdirmeme sözümüzü yerine getirmek için her fırsatı değerlendiriyor, her imkanı harekete geçiriyoruz.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan, işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim.

Asgari ücret artışı yapılırken, bakanlığımız, özellikle belli sayıya kadar personel çalıştıran işverenleri gözetecek bir yöntem de geliştirecektir. Yapılan artışın istihdamda herhangi bir olumsuz etkiye yol açmasına da meydan verilmeyecektir.

İnşallah en kısa sürede bu konuda müjdeli bir haberi, işçilerimizle, emekçilerimizle paylaşmayı umut ediyoruz.

Kamu çalışanlarına ve emeklilerimize enflasyon farklarını zaten vereceğiz. Bu düzenlemenin, kamu çalışanları ve emeklileri yanında 13,7 milyon emeklimizin tamamını kapsadığının altını özellikle çizmek istiyorum.

Ayrıca, Temmuz ayı memur maaşlarının, Kurban Bayramı öncesinde, 8 Temmuz'da, zamlı haliyle ödeneceğini de ifade etmek istiyorum.

Okulların tatil olmasıyla birlikte, gençlerimizin yaz aylarını verimli şekilde değerlendirmelerine katkı sağlayacağına inandığım iki uygulamayı başlatıyoruz.

İlk olarak, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı spor okulları, 81 ilimizin tamamında, 5-18 yaş arasındaki evlatlarımıza hizmet verecek şekilde açık olacaktır.

Bu yıl spor okullarımızda 4 milyon 100 bin evladımızı sporla buluşturmak için hazırlıklarımızı tamamladık.

Gençlerimize bir diğer müjdemiz de yaz aylarında gönüllerince seyahat edebilmelerine imkan sağlayacak bir kolaylıkla ilgilidir.

Yine 81 ilimizin tamamında belirlenen yurtlarımız, 15 Temmuz - 1 Eylül tarihleri arasında 18-25 yaş arası evlatlarımızın ücretsiz konaklamalarına açık olacaktır.

Daha önce açıkladığımız 15 milyar liralık ilave bütçeye sahip ve 12 ay süreyle devam edecek olan Aile Destek Programının ilk ödemesini Temmuz ayında yapıyoruz.

TİP 1 diyabet hastası 0-14 yaş arası evlatlarımızla ilgili de bir müjdemiz var. İnsülin tedavisi gören çocuklarımızın hayat kalitelerini artırmak için yaklaşık 11 bin 500 kişiye, sürekli glikoz ölçüm cihazı veya ikamesi bir cihaz temin edeceğiz.

Türkiye genelinde uygulanacak programla, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ev temizliğinden kişisel bakımına kadar tüm zaruri ihtiyaçlarını karşılayacağız.

Halihazırda 496 ilçemizde 32 bin vatandaşımızı kapsayan bu projeyi, yeni milli programla 60 bin vatandaşımızı daha dahil edecek şekilde genişletiyoruz. Yaşlı ve engelli aylıkları da, bayram öncesi ödenecektir.

Bu yıl için söz verdiğimiz 20 bin yeni öğretmen atamasıyla ilgili süreç, önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından başlatılacaktır.

Kurban Bayramı tatilini takip eden günler ile 15 Temmuz arasındaki Çarşamba ve Perşembe günlerinin idari izin kapsamına alınacağının haberini sizlerle paylaşmak istiyorum."