Kurban Bayramı mesajları

TAKİP ET

Sitemize ulaşan Kurban Bayramı mesajları şu şekilde:

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Işık, mesajında, “Birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluk duygularının en üst düzeyde idrak edildiği, yardımlaşma ve dayanışma duygularının yaşandığı ve yaşatıldığı, millet olarak güçlü bağlarla sahip olduğumuz birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin daha da pekişmesine zemin oluşturan Kurban Bayramına erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar, dostluğu, barışı, huzuru, geleceği, soframızı, mutluluğumuzu, hüznümüzü, yalnızlığımızı paylaştığımız, birlik ve beraberliğimizi en sıcak şekilde hissettiğimiz mübarek ve mukaddes günlerdir.

Valiliğimiz, vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı huzur ve güven içinde geçirmelerini sağlamak amacıyla gerekli hazırlığı yapmış ve her türlü tedbiri almıştır. 

Sizlerden alınan tüm kararlara ve görevlilerin ikazlarına uymanızı seyahate çıkacak vatandaşlarımızdan trafikte azami derecede dikkatli olmalarını ve trafik kurallarına riayet etmelerini, her bir trafik kuralının en az bir hayat kadar değerli olduğunun bilinci içerisinde sevdikleriyle kazasız, sağlıklı ve huzurlu bayramlar geçirmelerini temenni ediyorum.

Bilindiği üzere, tüm dünyayı saran koronavirüs salgınına karşı ülkemiz genelinde mücadele tüm alanlarda sürdürülmektedir. Bu zor günleri, birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağımıza yürekten inanıyorum. Bizlere düşen ise, her zaman coşkuyla kutladığımız bayramımızı gelecek yıllarda yine aynı heyecan ve coşkuyla kutlayabilmemiz için başta maske kullanımı, sosyal mesafe, temizlik konusundaalınan tedbirlere hep birlikte uymaktır.

Bu duygularla ilimizde görev yapan bütün kamu görevlileri ve aileleriyle Karamanlı hemşerilerimin Kurban Bayramını kutluyor, sevgi ve kardeşlik duygularının coşkuya dönüştüğü bu mübarek günlerin ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur ve esenlik getirmesini diliyorum” dedi. 


Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı 

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak tüm vatandaşların bayramını kutladı.

Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kurban ibadeti Yüce Allah'a manen yaklaşmanın, dayanışma ve yardımlaşmanın simgesi, kardeşliğin sevincidir. Milletimizi birbirine bağlayan anlam dolu gün ve dönemlerdir. Kurban kesimi esnasında vatandaşlarımızdan hassasiyetle kurallara uymasını ve tüm tedbirlerini alarak bu özel ibadetlerini yerine getirmesini önemle hatırlatıyorum. 

Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimin Kurban Bayramı’nı kutlar, hayırlara vesile olmasını temenni ederim.”



AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milletimiz ile birlikte bir mübarek Kurban Bayramına daha ulaşmanın sevinç ve coşkusunu yaşıyoruz. 

Tüm vatandaşlarımızın Kurban bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum.

Kurban bayramı; Hz. İbrahim’in sadakatini, Hz. İsmail’in teslimiyetini,  Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)’in vefasını, cömertliğini ve Kur’an ahlakı ile tüm insanlığa örnek bir insan oluşunu bizlere hatırlatmaktadır. 

Bayramlar kardeşliğin pekiştiği, birlik ve beraberliğin güçlenerek milletimizin kaynaştığı yüreklerin toplu vurduğu önemli günlerdir. Bayramlarda, küskünlükler ve dargınlıklar unutularak her türlü güzellik ve mutluluk bir arada yaşanır, eş, dost, akraba, büyükler ve hastalar ziyaret edilir, gönülleri alınır. Yine bayramlar,  yetimlerin ve buruk gönüllerin tamir edildiği; tüm ihtiyaç sahiplerine yardım elinin uzatıldığı; çocukların sevindirildiği müstesna günlerdir. 

Bu duygu ve düşüncelerle Milletimizin, değerli Karamanlı hemşerilerimizin ve İslam Âleminin Kurban Bayramını en kalbi duygularımla tebrik eder, hayırlara ve bereketlere vesile olmasını ve bütün insanlığa huzur ve mutluluk getirmesini Cenabı Allah (C.C)’tan niyaz ediyorum.” dedi.  



AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser

"Bayramlar sevgi, saygı, yardımlaşma, dayanışma ve hoşgörü duygularını hakim kıldığımız; birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimiz ile bizleri birada tutan milli ve manevi duygularımızı pekiştirmeye vesile olan, Yüce dinimiz İslam'ın bizlere bahşettiği önemli günlerdir. Rabbim amacına uygun, huzurlu bir bayram geçirmemizi bizlere nasip etsin. İbadetlerimizin kabul olması dileklerimle, hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin Kurban bayramını kutluyor, Ülkemiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum."


CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, Kurban Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Ünver’in mesajı şu şekilde:

“Ulusal ve dini bayramlarımız Türk milleti olarak barış içinde yaşama arzumuzu ortaya koyduğumuz, bizleri bir arada tutan en önemli günlerimizdir. Bu özel ve anlamlı günler sayesinde insanlar arasında ayrım yapmadan, yoksulluğu yenmek için ödünsüz mücadele verip, güvenilir ve herkese hoşgörüyle davranan bir ahlak anlayışının önemini de anımsıyor, paylaşıyor; paylaştıkça daha da büyüyor, daha da kenetleniyoruz.

Geçmişte olduğu gibi bugün de özünde kardeşlik, dostluk, sevgi, hoşgörü, paylaşmak, dayanışmak gibi yüce değerleri barındıran bu mübarek günü, Kurban Bayramı’nı; hep birlikte karşılamanın mutluluğu içindeyiz. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu ve kimsesizlerin kimsesi kıldığı Cumhuriyetin temelini oluşturan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkeleri ışığında yürüdüğümüzü ve hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesinin mücadelesini verdiğimizi anımsatarak bu bayram da milletimize barış, kardeşlik, refah diliyor; tüm İslam aleminin hak ettiği huzura bir an önce kavuşmasını temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşünceler ile yarınlara güvenle bakan, siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyal anlamda dünyaya örnek olacak düzeyde çağdaş ve kalkınmış bir Türkiye'yi yeniden var etmek umuduyla Kurban Bayramınızı kutlar, kestiğimiz kurbanların ve ibadetlerimizin kabulünü Yüce Allah'tan niyaz ederim. İyi bayramlar.”


KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bayramlarımız saygı ve sevginin, vefanın, sadakatin ve fedakârlığın simgesi olarak milletimizin benliğine işlemiş özel günlerdir. Kurban Bayramı ise kardeşlik bilincimizi diri tutma ve aramızdaki dayanışmayı pekiştirme vesilesi olarak gördüğümüz, aynı zamanda muhtaç kardeşlerimizin evlerine mutluluk taşıdığımız bir gönül kazanma seferberliğidir. 

Dinimizin emrettiği bir ibadet olmasının yanı sıra bizlere imkanlarımız ölçüsünde paylaşmayı, bu paylaşımı yaparken dünyevi duygularımızdan arınmayı ve tam anlamıyla birlik olabilmeyi hatırlatan Kurban Bayramı, hiçbir karşılık beklemeksizin ve insanlar arasında hiçbir ayrım yapmaksızın verebilmeyi öğretir.

Tek başına yaşandığında anlamını yitiren, ancak milletçe manevi bağların pekiştirilerek bir ibadete dönüştüğünde gerçek manasına kavuşan Kurban Bayramı, bu yıl daha anlamlı bir iklimde eda edilecek. Zor günler geçirdiğimiz ve halen etkilerini yakından hissettiğimiz salgın döneminin ardından yaşayacağımız bayram, bizlere hayatın anlamını bir kez daha düşünme fırsatı sunacaktır. 

Yaşantımızı büyük ölçüde kısıtlamak zorunda kaldığımız bu dönemde bir arada olabilmenin; mutluğumuzu, heyecanımızı ve üzüntümüzü paylaşabilmenin önemini en iyi şekilde idrak etme fırsatı bulduk. Şimdi yaşanan zorlukları unutmadan, geleceğimizi de tehlikeye atmadan devlet yetkililerinin belirlediği önlemler çerçevesinde bir bayram geçirmek bizlerin en büyük sorumluluğudur. Fevri davranışlardan uzak, en ufak bir sorumsuzluğun bile başta yakınlarımız olmak üzere milletimiz için büyük sağlık sorunlarına yol açacağı gerçeğinden hareketle bayramımızın sağlık, mutluluk ve huzur içinde geçmesini diliyorum.

Kurban Bayramının güzel günlerin müjdecisi olması, ülkemizin birlik ve beraberliğine katkı sunması, İslam âleminde ve tüm dünyada huzur, güven ve bereketin yaygınlaşmasına vesile olması temennisiyle başta Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesi olmak üzere milletimizin ve tüm İslam aleminin bayramını kutluyorum.”


AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan

Dini ve milli inançlarımızı örf ve adetlerimizle süsleyip, geçmişten devraldığımız mirası zenginleştirerek, geleceğe taşıdığımız, hoşgörünün ve yardımlaşma duygularının en güzel örneklerinin sergilendiği yüzyıllar boyu özenle örülmüş değerlerimizin yaşatılması ve kuşaktan kuşağa aktarılmasını sağlayan  sevgi  ve  hoşgörü  günleridir  bayramlarımız.

COVID-19 salgını ve yaşadığımız hassas süreçle ilgili bu bayramda da üzerimize düşen bireysel ve toplumsal sorumluluklarımızı yerine getirerek sosyal mesafe ve maske kurallarına uymaya özen göstererek  hem kendimizi  hem de  sevdiklerimizi  koruyalım.

Bayram süresince görevi başında olacak olan  güvenlik  ve  asayiş  ekiplerimize,  sağlık  görevlilerine,  kamu  ve  özel  kurum  çalışanlarına  şimdiden  kolaylıklar  diliyorum.

Başta Karamanlı hemşerilerim olmak üzere ülkemin ve İslam âleminin Kurban Bayramını kutlar bu mübarek günlerin insanlığa  huzur,  sağlık  ve  mutluluk  getirmesini  Rabbimden  niyaz  ediyorum.


CHP Karaman İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı

İslam alemi için çok önemli olan, paylaşmayı, kardeşliği, birliği ve beraberliği pekiştirdiğimiz Kurban Bayramı’na kavuştuk. Kurban ibadeti imkanı olan ile olmayanı birleştiren, paylaşmamızı sağlayan ve kardeşliğin pekiştiği bir ibadettir. Dünya’nın ve ülkemizin zor günler yaşadığı bugünlerde Hac ibadetini Covid-19 virüsü sebebiyle bu yıl vatandaşlarımız yapamamıştır. Bu buruk duygular ile Kurban Bayramımızı kutlayacağız. Covid-19 virüsü sebebiyle tüm hemşerilerimin bütün kurallara uymaları ve önlemleri uygulamaları çok büyük öneme sahiptir. Sevdiklerimizin sağlığı için gereken önemi hep birlikte verelim ve mücadelemize devam edelim.

Ülkemizde gıda güvenliğinde yetkili otorite olan Tarım ve Orman Bakanlığı‘nın yakın zamanda kamuoyu ile paylaştığı taklit ve tağşiş yerlerinin fazlalığı gıda sektöründeki sorunları bir kez daha gözler önüne sermiştir. Sektörde kayıt dışı ve merdiven altı üretim olması, işletmelerde yeterince teknik eleman çalıştırılmaması ve yeterli düzeyde denetimlerin yapılamaması nedeniyle sektörde sıkıntılar yaşanmakta bu da halk sağlığını olumsuz etkileyebilmektedir. 

Bütün bunlara ek olarak toplumsal ilişkilerin Covid-19 nedeniyle kısıtlandığı ve bayram nedeniyle ekstra önlemlerin alınacağı Kurban Bayramı’nda da gıda güvenliği daha çok önemsenmelidir. Özellikle bayramın yaz aylarına gelmesi nedeniyle hijyen koşullarına daha fazla dikkat edilmesi gerekmektedir.

Konu hakkında İl Başkan Yardımcımız Gıda Mühendisi Gizem Şahin değerli hemşerilerimizi bazı konularda uyarıp, tavsiyelerde bulunmakta; 

 “Kurbanlık etin yoğun tüketileceği bayram günleri ve sonrasında, tüketicilerin daha bilinçli ve duyarlı olması gerekmektedir. Et, yapısı ve hayvansal kökenli hastalıklar, veteriner tıp ürünleri olarak adlandırılan kimyasallar hem kesim hem de kesim sonrasındaki hijyen sorunları nedeniyle her zaman riskli kabul edilen bir üründür. Kesim öncesi ve sonrasında gerekli kontrollerin yapılması, kesim hijyeninin sağlanması ve sonrasında etin güvenli yollarla tüketiciye ulaşması amacıyla her aşamada risklerin kontrol edilmesi son derece önemlidir. Kurban bayramında çok sayıda kesim yapılması kimi zaman uygunsuz koşullarda kesim yapılmasına neden olmakta, bu durum etin kesim sonrasında muhafazası ve tüketimi açısından daha fazla riskli duruma gelmesine neden olmaktadır. Bu nedenle kesimin yetkililerce gösterilen noktalarda yapılması, sağlıklı hayvanların seçilmesi ve tüketilecek noktaya kadar etin muhafazası önem kazanmaktadır. 

• Buzdolabında dondurulmadan muhafaza edilen kurban eti, bütün veya parça olarak en fazla 3-4 gün,

• Kıyma gibi boyutu küçültülmüş ise bir gün içerisinde tüketilmelidir. 

• Dondurularak muhafaza (-18°C)  tercih edildiğinde, küçük porsiyonlar halinde bir kez dondurulmasına özen gösterilmeli, et çözdürüldükten sonra tekrar dondurulmamalıdır. 

• Hemen tüketilmeyecek et kavurma yapılarak da muhafaza edilebilir.

• Sakatat ile et aynı ortamda bulundurulmamalı ya da muhafaza edilmemelidir.

• Et, kesinlikle çiğ veya az pişmiş olarak tüketilmemeli, etin merkezi tam olarak pişene kadar (en az 70°C), ısıl işlem devam etmelidir.

Kurbanlık etin henüz kesim sıcaklığında iken buzdolabına poşet içinde veya hava alamayacak biçimde büyük parçalar halinde üst üste yığılması durumunda,  etin hava almayan kısımlarında çok kısa sürede (2 gün) bozulma ve kokuşma görülecek, tüketimi sağlık açısından risk oluşturacaktır. Böyle kısımlar kesinlikle tüketilmemeli, hayvanlara verilmemeli, çöpe atılmalıdır.

Güvenli gıdaya erişim koşulların sağlanması için her zaman olması gerektiği gibi; bu Kurban Bayramı boyunca da resmi denetimlerin etkin bir biçimde yapılması, kayıt dışı, kuralsız ve hijyenik olmayan girişimlere engel olunması konusunda tüm yetkili kurum ve kuruluşların birlikte hareket etmesi gerekmektedir.

Ülkemizde hayvancılıkta yaşadığımız sorunların çözüldüğü, üreticinin düşük maliyetler ile üretip tüketiciye güvenle ulaştırdığı, güvenli ürünlerin tüketildiği, pandemi sürecinin son bularak daha sağlıklı olduğumuz, kardeşliğimizin baki olduğu nice kurban bayramlarına ulaşmak umuduyla, tüm hemşerilerimin Kurban Bayramlarını en içten dileklerimle kutluyorum.


MHP Karaman İl Başkanı Mahmut Ünüvar

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman İl Başkanı Mahmut Ünüvar, Kurban Bayramı nedeniyle bir tebrik mesajı yayımladı. Kurbanın, Allah’a manen yaklaşmaya, şükretmeye ve rızasını kazanmaya vesile olan bir ibadet olduğunu belirten Başkan Ünüvar, ‘’Kurban Allah yolunda fedakârlığın ve sadakatin sembolü, yüce dinimiz İslam’ın da şiarıdır. Bir samimiyet ve teslimiyet göstergesi olan kurban, Peygamber efendimizin uygulamasına tabi olmaktır’’ dedi. Kurban ibadetinde derin bir kulluk bilinci olduğuna dikkat çeken Başkan Ünüvar mesajında;

‘’Kurbanla mümin kişinin olgunlaşması amaçlanırken, paylaşarak toplumla yakınlaşması ve yakınlaştıklarına da kardeş olduğunu hissettirmesi açısından da için önemli bir fırsattır. Ayrıca dargınlıkların küslüğe dönüşmesi ve gönüller arasına mesafelerin koyulması da bayramla engellenir. Bayram birliğimizi, dirliğimizi pekiştirmek adına kucaklaşmamız için vesiledir ancak, salgın nedeniyle alınan kararları da unutmamalıyız. Ramazan Bayramı sonrası ilimizdeki vaka artışını hatırımızda tutmalı, aynı hataları tekrar etmemeliyiz. Bir sonraki bayramı; gönüllerin bayram yerine döndüğü, hasretlerin son bulduğu ve büyüklerin saygı-küçüklerin sevgiyle kucaklandığı bir bayram olarak geçirmek istiyorsak, bugünü hassas geçirmeliyiz.

Unutmayalım ki, kuralların dışına çıktığımız her gün bir sonraki bayramımızı, kaynaşmamızı ve kucaklaşmamızı kurban veririz. Her günümüzün bayram olması ve her anımızın sağlık-selametle perçinlenmesi dileği ile tüm hemşerilerimin mübarek Kurban Bayramı’nı kutlarım. Hemşerilerime huzur ve mutluluk diliyor, güzel bir bayram geçirmelerini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum’’ sözlerine yer verdi. İki bayram sevincini bir arada yaşadıklarını söyleyen Ünüvar mesajında ayrıca; ‘’Kurban Bayramı arifesinde aldığımız Karaman Belediyespor kulübümüzün 3. Lige çıktığı haberi, iki bayram sevincini bir arada yaşamamıza neden oldu. Bu vesileyle başkan, yönetici ve oyuncularımızı gönülden tebrik ediyor, 3. Lig yolculuğunda başarılar diliyorum’’ diye belirtti.



İyi Parti Karaman İl Başkanı İsmet İlmi Hatipoğlu

Yetimi, öksüzü, çaresizi ve imkanları olmayan insanları sevindirmenin adıdır bayramlar.

Birlik ve beraberliğimizi paylaşma duygusuyla bütünleştiren, kalplerin ve bedenin Allah’a adanmışlığının en güzel temsilidir Kurban Bayramı. Yaşadığımız hayat; bir iyilik yarışı olmalıdır ve bir iyilik yolculuğudur, yüzü gülen bir yetimin gözlerindedir bayramlar.

Bu vesile ile Aziz Türk Milletimizin ve tüm İslam Aleminin mübarek kurban bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum, hayırlara vesile olmasını diliyorum.


AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Tunç

Hak yolunda  teslimiyet  ve  fedakârlığın  bir nişanesi olan Kurban Bayramı, kültür ve geleneklerimiz ile birlikte dini değerlerimizin bizlere yüklediği sorumluluklarımızı hatırlamak ve hayata geçirmenin en güzel vesilelerindendir. Yaşam serüveni içindeki bu sorumlulukların bilinci ile insan olma vasfının gereği olan bu inanç ve değerler bütününü yaşamak ve yaşatılmasına katkı sağlamak toplumda huzur ve ahengin devamlılığının teminatıdır.

Pandemi dolayısıyla  maske  ve  sosyal  mesafe  kurallara uyarak kendimizi, sevdiklerimizi ve çevremizdekileri  korumaya  özen gösterelim.

Başta Ülkemiz ve Karamanlı hemşerilerimiz olmak üzere tüm İslam âleminin Kurban Bayramını kutluyor,  hayırlara  ve  iyiliklere  vesile olmasını diliyorum.


Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Çelik ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan 

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Çelik ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladılar. Yüreklerin huzur bulduğu, gönüllerin coştuğu ve tebessümün bütün yüzlere konduğu bayram günlerinin, sevgi, saygı, dostluk ve kardeşlik bağlarının pekiştirilmesi için de eşsiz bir fırsat olduğunu dile getiren Başkanlar yayınladıkları mesajda;

Bizleri birbirimize yakınlaştıran, yardımlaşma ve dayanışma duygularının zirveye ulaştığı Mübarek Kurban Bayramı'na kavuşmanın mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz. Kurban birliktir, beraberliktir, bir araya gelmektir; bayramla hasıl olan manevi huzura hissedar olabilmektir. İnsana yakışan kardeşçe yaşamak ve kardeşinin elini samimiyetle tutabilmektir. Sevginin, Saygının ve hoşgörünün simgesi konumundaki bayramları, insanların birbirine yakınlaşması, kaynaşması, üzüntülerin yerini sevincin alması, kardeşlik ve dostluk bağlarının artması, birliğimizin daha da güçlenmesi için fırsat olarak değerlendirmeliyiz.

Ülkemizin ve bütün dünyanın Covid-19 ile mücadele ettiği şu zor zamanlarda Sevgimizi; Sevdiklerimizi korumak adına güzel sözler ve sevgi dolu gözler ile gösterelim. Maske ve sosyal mesafe kurallarından taviz vermeyelim.

Bu duygu ve düşüncelerle sevginin ve kardeşliğin temel taşlarını barındıran Kurban Bayramı'nın, milletimize birlik, beraberlik, barış ve mutluluk getirmesini temenni ediyor;  tüm milletimizin sevdikleriyle beraber sevgi ve muhabbet dolu bir bayram geçirmesini diliyoruz”  ifadelerine yer verdiler.


Karaman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çavaş

Karaman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çavaş ‘’Kurban Bayramı’’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Çavaş, mesajında şunları söyledi:

“Bayramlar birlik, beraberlik ve dayanışmanın güçlendiği, vefa ve merhamet duygularının en derinden yaşandığı çok özel günlerimizdir.

Hepimiz için büyük anlamlar taşıyan ve güzelliklerin bir arada yaşandığı bayramlar; eş, dost, akraba ve hastaları ziyaret etmek, çocukları sevindirmek, ihtiyaç duyan kişilere yardım etmek ve dargınlıkları gidermek için en güzel fırsatı sunmaktadır.  

Bayramlar, birliğimize ve bütünlüğümüze kast edenlere verilecek en güzel cevaplardır. Bu bayramda, kırgınlık ve küskünlüklerin sona erip, saygı ve sevginin öne çıkmasını temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle kardeşliğin, hoşgörünün, paylaşımın ve dayanışmanın daimi olduğu nice bayramlar diliyor, tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutluyor, bayramın sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler getirmesi dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum. ”dedi.


Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan 

Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan yayınladığı mesajında; “Bereketin yaşandığı, kimsesizlerin sevindiği, muhtaç yüreklerin ferahladığı ve hastaların şifa bulduğu bir bayram temennisiyle kurbanlarınız kabul, bayramınız mübarek olsun.” dedi.


PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep KonukKONUK; BİZİM TEMENNİMİZ VE ÇABAMIZ BİZİM COĞRAFYAMIZIN VE BİZİM MİLLETİMİZİN DÜNYANIN EN ZENGİN, EN MÜREFFEH ÜLKESİ VE MİLLETİ OLMASI İÇİNDİR“Salgın nedeniyle mesafeli, 86 yıl sonra Ayasofya Camiinde kılınacak ilk Bayram Namazı nedeniyle ise bir başka heyecanla karşıladığımız bu Kurban Bayramı’nda da yaptığı ibadetin, ettiği duanın sevabını dahi adını bilmediği kardeşlerine sadece kendi coğrafyası ile de sınırlamadan hediye eden, her duasını sadece kendisi için değil yakınlarından başlayarak herkes ve her yer için hayır dilekleri ile bitiren milletimiz, paylaşma, dayanışma, yardımlaşma hasletlerimizle mutluluğu, huzuru, kardeşliği, sevinci ve bayramın bereketini her yere, her köşeye ve her kişiye ulaştıracak ve salgın nedeniyle olan mesafeyi, maddi manevi yoksunlukları gönülden gönüle kuracağı köprüler ile aşacaktır.  Kurban hali vakti yerinde olanlarımız için dinimizin emrettiği ibadettir. Bu ibadet öyle bir ibadettir ki, olanın olmayanla paylaşmasını emreder. İmkânı elvermeyeni gözetmeyi, onlara da bayram rahmetini ulaştırmayı emreder. Mümine adını bilmediği, görmediği kardeşlerinin sofrasını bereketlendirmeyi emreder. Eş-dostla bölüşmeyi emreder. Bizim bayramlarımız dargınları küskünleri barıştırır, huzur iklimini hâkim kılar. Bizim için bayram mutluluğu, bayramın rahmet ve bereketinin sadece kendi hanemizde yaşanmasından ibaret değildir. Biz bayramlarda, kardeşlerimiz mutluysa mutlu olmayı hak ettiğimize inanırız. Çünkü bizim inancımız; yardımlaşma, paylaşma ve dayanışma ile bayramların rahmet ve bereketini kendi çevrelerinden başlayarak herkese ulaştırmayı ve mutlu ederek mutluluğunu arttırmayı, emreder inananlara. Bizim medeniyetimizin ve bizim milletimizin bayramlarda en üst seviyede yaşadığı hoşgörü, dayanışma, paylaşma, yardımlaşma ve kardeşlik duyguları bu manevi iklimin özelliğidir. Bu hasletler dirliğin ve birliğin de anahtarıdır.İşte o manevi iklimi yaşadığımız ve salgın nedeniyle bazı kardeşlerimizin işinin, gücünün etkilendiği bu Kurban Bayramında da, bayramın rahmet ve bereketi herkese ulaşacak ve bizim coğrafyamızda, bizim milletimiz hiçbir kardeşinin bayram burukluğu yaşamasına müsaade etmeyecektir. Bizim milletimizi ve medeniyetimizi başkalarından ayıran en önemli özelliktir, Kurban Bayramı vesilesiyle tüm ülkeye yayacağımız bu iklim; zorluk ve yoklukları el ele vererek aşma, sevinç ve mutluluğu paylaşarak büyütme. Bu iklim bir milleti de bir birine kenetleyen görünmez tutkaldır. Başka hiçbir gün, bayram günleri kadar bir milleti aynı anlam, aynı davranış bütünlüğü, aynı kardeşlik, aynı heyecan, aynı coşku ve aynı duygular içinde bir araya getiremez. Bayram sabahından itibaren kesilecek kurbanların kimsesizler, yoksullar, fukara ve hali vakti yerinde olamayanlar öncelikli olmak üzere paylaşılması bu iklimin tezahürüdür” diyen Başkan Recep Konuk yayınladığı mesajında ayrıca, hem gönüllerin bir, hem bedenlerin yan yana olacağı bayramlara bir an önce kavuşma temennisinde bulundu.“BU BAYRAMDA GÖNÜLLER BİR BEDENLER MESAFELİ OLACAK”AK Parti 25. ve 26. Dönem Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajına, “Bugün bir Kurban Bayramı’na daha erişmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz. Herkesin bayramını tebrik ediyor, rahmet ve bereketiyle gelen bayramın, ülkemize, milletimize huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini, bayramla birlikte ve bayram vesilesiyle gelecek iklimin bayramdan sonra da ülkemizde sürmesini temenni ediyorum” diyerek başlayan Başkan Konuk; “Bu bayramda, manevi dünyamızda yaşadığımız sevinç, coşku, huzur ve heyecanı maalesef salgın nedeniyle Ramazan Bayramı’nda da olduğu gibi sosyal hayatımızda eş dost akrabalarımızla eski bayramlardaki gibi gönüller bir bedenler yan yana yaşayamayacağız. Bu bayramda gönüller bir bedenler mesafeli olacak. Bayram kucaklaşmaları gönülden gönüle yapılacak. Belki kapılar bayram ziyaretleri için daha az açılıp kapanacak, gönül kapıları telefonlarla, dualarla daha çok çalınacak, hep açık tutulacak. Cumhurbaşkanımızın, Sağlık Bakanımızın ısrarla söylediği gibi biraz daha sabredeceğiz, biraz daha tedbirlere uyacağız. Çocuklarımızın, büyüklerimizin, milletimizin sağlığı söz konusu olunca azami gayreti göstereceğiz, bu herkesin herkese karşı sorumluluğu. Bir süre daha dikkat edeceğiz. Alıştığımız gibi davranmayacağız ki, alıştığımız gibi davranacağımız günlere, geleneklerimize göre kutlayacağımız, hem gönüllerin bir, hem bedenlerin yan yana olacağı bayramlara bir an önce kavuşacağız” şeklinde konuştu.“KURBAN HALİ VAKTİ YERİNDE OLANLARIMIZ İÇİN DİNİMİZİN EMRETTİĞİ İBADETTİR”“Salgın nedeniyle mesafeli, 86 yıl sonra Ayasofya Camiinde kılınacak ilk Bayram Namazı nedeniyle bir başka heyecanla karşıladığımız bu Kurban Bayramı’nda da yaptığı ibadetin, ettiği duanın sevabını dahi adını bilmediği kardeşlerine sadece kendi coğrafyası ile de sınırlamadan hediye eden, her duasını sadece kendisi için değil yakınlarından başlayarak herkes ve her yer için hayır dilekleri ile bitiren milletimiz, paylaşma, dayanışma, yardımlaşma hasletlerimizle mutluluğu, huzuru, kardeşliği, sevinci ve bayramın bereketini her yere, her köşeye ve her kişiye ulaştıracak ve salgın nedeniyle olan mesafeyi, maddi manevi yoksunlukları gönülden gönüle kuracağı köprüler ile aşacaktır” şeklinde açıklamasını sürdüren Başkan Konuk, “Kurban hali vakti yerinde olanlarımız için dinimizin emrettiği ibadettir. Bu ibadet öyle bir ibadettir ki, olanın olmayanla paylaşmasını emreder. İmkânı elvermeyeni gözetmeyi, onlara da bayram rahmetini ulaştırmayı emreder. Mümine adını bilmediği, görmediği kardeşlerinin sofrasını bereketlendirmeyi emreder. Eş-dostla bölüşmeyi emreder. Bizim Bayramlarımız dargınları küskünleri barıştırır, huzur iklimini hâkim kılar. Bizim için bayram mutluluğu, bayramın rahmet ve bereketinin sadece kendi hanemizde yaşanmasından ibaret değildir. Biz bayramlarda, kardeşlerimiz mutluysa mutlu olmayı hak ettiğimize inanırız. Çünkü bizim inancımız; yardımlaşma, paylaşma ve dayanışma ile bayramların rahmet ve bereketini kendi çevrelerinden başlayarak herkese ulaştırmayı ve mutlu ederek mutluluğunu arttırmayı, emreder inananlara. Bizim medeniyetimizin ve bizim milletimizin bayramlarda en üst seviyede yaşadığı hoşgörü, dayanışma, paylaşma, yardımlaşma ve kardeşlik duyguları bu manevi iklimin özelliğidir. Bu hasletler dirliğin ve birliğin de anahtarıdır” dedi. “BU İKLİM BİR MİLLETİ DE BİRBİRİNE KENETLEYEN GÖRÜNMEZ TUTKALDIR”Milletimizin hiçbir kardeşinin bayram burukluğu yaşamasına müsaade etmeyeceğini de ifade eden, Başkan Konuk, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “İşte o manevi iklimi yaşadığımız ve salgın nedeniyle bazı kardeşlerimizin işinin, gücünün etkilendiği bu Kurban Bayramında da, bayramın rahmet ve bereketi herkese ulaşacak ve bizim coğrafyamızda, bizim milletimiz hiçbir kardeşinin bayram burukluğu yaşamasına müsaade etmeyecektir. Bizim milletimizi ve medeniyetimizi başkalarından ayıran en önemli özelliktir, Kurban Bayramı vesilesiyle tüm ülkeye yayacağımız bu iklim; zorluk ve yoklukları el ele vererek aşma, sevinç ve mutluluğu paylaşarak büyütme. Bu iklim bir milleti de birbirine kenetleyen görünmez tutkaldır. Başka hiçbir gün, bayram günleri kadar bir milleti aynı anlam, aynı davranış bütünlüğü, aynı kardeşlik, aynı heyecan, aynı coşku ve aynı duygular içinde bir araya getiremez. Bayram sabahından itibaren kesilecek kurbanların kimsesizler, yoksullar, fukara ve hali vakti yerinde olamayanlar öncelikli olmak üzere paylaşılması bu iklimin tezahürüdür. Belki bu Kurban Bayramında kimimiz kurban ibadetini yerine getirememenin burukluğunu yaşayacak. Kimimiz, istediği kadar ve gönlünce muhtaçlara yardım ulaştıramamanın hüznü ile kederlenecek. Ancak, bayramın verdiği coşku, bayramlarda yaşanan dayanışma, bayramların yaydığı ulvi hava, o burukluk ve kederlere de çare olacaktır. Bizim bu bayramda ve bu bayram vesilesiyle çıkardığımız ders, bizim coğrafyamızda, bilaistisna herkesin kurban ibadetini, dilediğince yerine getirmesine imkân sağlayacak zenginliği oluşturmaktır. Yoksula ve ihtiyaç sahibine yardım etmekten kimsenin imtina etmediği ülkemizde, bizim gönlümüzden geçen ise yardıma ihtiyaç duyacak hiç kimsenin kalmamasıdır. Bizim temennimiz ve çabamız bizim coğrafyamızın ve bizim milletimizin dünyanın en zengin, en müreffeh ülkesi ve milleti olması içindir. Bu toprakları alın teriyle sulayıp, nakış gibi işleyerek ve onun bereketine bereket katarak bayramların bu topraklar üstünde ağız tadıyla kutlanması için gayret sarf eden Türk çiftçisi olarak, kimsenin bayramları boynu bükük ve hüzünlü geçirmemesi, hiçbir anne ve babanın yoklukla içinin burkulmadığı, hiçbir evladın gönlü kırık şekilde bayramı karşılamadığı “yoksulluğu yok etmiş” bir Türkiye için üzerine düşeni eksiksiz yapmanın verdiği huzur ve daha iyisini yapma, daha çok üretme, daha çok haneyi zenginlikle buluşturma konusundaki sarsılmaz irade ve kararlılığımızın ilânihaye süreceğini belirtir, bu topraklarda bir ve bütün olarak yaşadığımız bayram coşkusu ve mutluluğunu gösterdikleri kahramanlığa borçlu olduğumuz aziz şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnet dualarıyla anar, tüm üyelerimizin, bütün çiftçilerimizin, hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve tüm inananların mübarek Kurban Bayramını tekraren tebrik eder, bu rahmet ve bereket günlerinin sağlık ve huzur getirmesi temennisiyle hayırlara vesile olmasını dilerim.”