Küçük Öykü'den evde kal çağrısı

TAKİP ET

Karaman'da sağlık çalışanı annesini bir ay sonra görüp ağlayarak duygusal anlara sahne olan 6 yaşındaki Öykü Koçak "evde kal" çağrısında bulundu.

Eşi de sağlık çalışanı olan Özge Koçak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle kızı Öykü'yü merkeze bağlı Yeşildere köyünde yaşayan kayınpederi İbrahim Koçak'ın evine bıraktı. Öykü, dede ve babaannesine annesini özlediğini ve onu görmek istediğini söyledi.

Daha sonra anne Koçak, izin alarak köye gitti. Evin bahçesinde oyun oynadığı sırada annesini karşısında bulan Öykü, Özge Koçak'a sarılarak ağlamaya başladı. 

Annesini çok özlediğini belirten küçük Öykü, gözyaşları içinde "Biraz kız kıza vakit geçirelim." diyerek annesini bırakmak istemedi.

Anne ve kızın duygulu buluşmasını kaydederek sosyal medya hesabından paylaşan Dede Koçak, yoğun ilgi gördü.

Küçük Öykü, 10 gün boyunca anne ve babasıyla kaldıktan sonra tekrar annesinin işe gideceğini ve tekrar dedesinin yanında kalacağını belirterek, "Sağlığımızı korumak için evde kalmalıyız. Herkes evde kalsın. Anne ve babamızı özleyebiliriz ama yine de evde kalmalıyız. Annemi birden karşımda görünce çok mutlu oldum, sevindim. Çünkü onu bir aydır görmüyordum çok özlemiştim. Gözyaşlarımı tutamadım. Annemi görünce şoka girdim. Ona sarıldım onu çok özlemiştim. Ağladığım kadar ağladım." dedi.

"Allah'a çok dua ederek koronavirüsten kurtulalım" diyen küçük Öykü, "Birbirimize yine de çok yaklaşmayalım" uyarısında bulundu. 

Dede Koçak ise Öykü'nün annesini Karaman Devlet Hastanesinde, babasının ise huzurevinde çalışmasından dolayı kendilerinde kaldığını aktardı.

4 haftadır anne ve babasını göremediğinden dolayı Öykü’nün huzursuz olduğunu dile getiren Koçak, şunları kaydetti:

"Anne ve babasını özlüyor dolayısıyla özlemini de bizlere diyor. Bizde anne ve babasına aktardığımız zaman onlarda çaresizlik içerisinde hastalık getiririz diye gelmek istemiyorlar. Kendisiyle telefonda görüşüyorlar. Annesi Öykü'ye sürpriz yaptı, gelip gitti. Öykü'de sürpriz sırasında annesini karşısında görünce bir duygu yüklenmesi sebebi ile ağladı."

Vatandaşların evde kalmalarını isteyen Koçak, "Allah memleketimizi, milletimizi başta olmak üzere tüm dünyayı hayırlısıyla şu salgından korusun. İnsanımız elinden geleni yapması lazım ve evde kalması lazım. Bu salgından kurtulmak için evde kalmak zorundayız" ifadelerini kullandı.