KTSO'DAN ZAFER BAYRAMI MESAJI

TAKİP ET

KTSO BAŞKANLARINDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Gökhan ALKAN ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TOKTAY 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladılar. Yaynladıkları mesajda

“Aziz Milletimizin en önemli değerlerinden olan, özgürlüğünü muhafaza uğruna verdiği  mücadele sonrasında kazanılan büyük zaferin 93. yıldönümünü idrak etmenin mutluluğunu ve onurunu hep birlikte yaşamaktayız. 26 Ağustos'ta başlayan ve dönemin şartları içerisinde askeri kuvvetlerimizden kat kat sayı ve silah üstünlüğü olan bir ordu karşısında 30 Ağustos 1922 tarihinde Başkomutanlık Meydan Savaşı ile eşsiz bir zafer kazanılarak vatan topraklarımız kurtarılmış, bağımsızlık ve istiklalimizden hiçbir zaman vazgeçilemeyeceği, sonsuza dek Anadolu'nun Türk yurdu olduğu bir kez daha bütün dünyaya haykırılarak ilan edilmiştir. 
30 Ağustos 1922'de Başkomutan Gazi Mustafa Kemal komutasındaki kahraman ordumuzun kazandığı zafer, kazanılan bir muharebe olmakla kalmamış topraklarımızdaki işgali resmen sonlandırdığı gibi Cumhuriyetimizin de en sağlam temel taşlarından birisi olmuştur. 
Bugün bizlere düşen, çok zor şartlar altında, büyük fedakarlıkla kazanılan Kurtuluş Savaşı ve bu destansı mücadele ardından kurulan Cumhuriyet'i birlik, beraberliğimizi koruyarak güven ve istikrar ortamı içerisinde gelecek nesillere nakletmektir. 
Bu zafer güneşinin ışığı altında hürriyet içerisinde yaşayan biz yeni nesillerin ve yaşayacak gelecek nesillerimizin yegâne kıvanç kaynağı, ilelebet rehberimiz olacaktır. Yüzyıllar içinde birçok farklı toprak parçası üzerinde kurduğumuz medeniyetler ve devletler bugün sahip olduğumuz kültürün temel taşlarını oluşturmaktadır. 
Bizler hoşgörüyü, barışı, sevgiyi kalbine ve aklına kazıyan; yıllar boyu egemen olduğu toprakları bu inançlarla yöneten bir milletin evlatları olarak, bugün de medeniyetlerin beşiği olan Anadolu’da aynı hoşgörü, sevgi, barış, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamalıyız. 
Bu duygu ve düşüncelerle Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı uğrunda kanlarını akıtan şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm Türk Milletinin Zafer Bayramını kutluyoruz.”dediler.