KTSO Üyelerine 450 Milyon Dolarlık Türkiye Yeşil Sanayi Projesi Tanıtıldı

TAKİP ET

Dünya Bankası Desteğiyle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan, 450 milyon dolarlık 'Türkiye Yeşil Sanayi Projesi' tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Karaman KOSGEB İl Müdürü Mevlüt Tavşan, Oda Meclis Başkanı Ahmet Çelik, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri ile Üye Firmalar katılım sağladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan; “Dünya Bankası’nın desteğiyle, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından yürütülen 450 milyon dolarlık Türkiye Yeşil Sanayi Projesi desteğini çok kıymetli bulduklarını ifade ederek; “Bizim üyelerimizin büyük çoğunluğunu KOBİ’ler oluşturuyor. Dolayısıyla projenin hem KOSGEB hem de TÜBİTAK ayağındaki destekler için potansiyel yararlanıcı bir kitleye sahibiz. Bu süreçte üyelerimize Oda olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından KOSBEB İl Müdürü Mevlüt Tavşan tarafından proje hakkında detaylı bilgiler verildi. 450 milyon dolar destekli Türkiye Yeşil Sanayi Projesi’nin aynı zamanda ekonomik büyümeyi de teşvik ederek Türk sanayisine yeşil dönüşüm ile sürdürülebilir rekabet etme gücünün yollarını açacağını belirtti. İl Müdürü sunumunun devamında 450 milyon dolarlık bütçeye sahip projenin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda KOSGEB ve TÜBİTAK eliyle yürütüleceğini ifade ederek iki temel alana destek vereceklerini aktardı.

Bu alanlardan birisi KOBİ’lerin enerji maliyetlerini düşürmek için, güneş enerjisi yatırımların ve döngüsel ekonomide karbon emisyonunu azaltıcı, enerji verimliliğiyle beraber üretim verimliliğini yükseltecek olan projeler olduğunu belirtti.

KOBİ’lerin güneş enerjisi yatırımlarına proje başına 14 milyon TL, Sanayide Temiz ve Döngüsel Ekonomi kısmında ise işletme başına 4 milyon TL olmak üzere toplamda 250 milyon dolarlık bütçeyi işletmelere sunacaklarını anlattı.

Toplantı KOSGEB İl Müdürü’nün sunumunun ardından soru-cevap bölümü ile sona erdi.




Karaman Ticaret ve Sanayi Odası KOSGEB Yeşil Sanayi Projesi TÜBİTAK KOBİ güneş enerjisi enerji verimliliği