KTSO'dan kira denetimleri için açıklama!

TAKİP ET

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı kira denetimleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Odadan yapılan açıklamada, “Kayıt dışı ekonomi ile mücadele kapsamında 2024 yılında kira denetimleri tüm ülke çapında yürütülecek olup; kira gelirini beyan etmeyenlerin mağduriyet yaşamaması için 2020-2021-2022 ve 2023 beyannamelerinin verilmesi gerekmektedir. 
Konuyla ilgi olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı kira geliri potansiyeli olan konutların tespiti için çalışma başlattı. Bakanlık bu yıl yaklaşık 2 milyon konutu kontrol ederek, kiralık konutları belirleyecek. Denetimlerle kira gelirlerinin vergi dışı bırakılmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.
Denetimlerde kiracılardan gerekli bilgiler talep edilecek. Bu bilgiler elektronik ortamda tutulacak. Kontrollerin ardından beyannamelerinde uyumsuzluk olan ve hiç beyanname vermeyen mükelleflere yönelik yasal işlem başlatılacak.
İNTERNETTEN DOLDURULABİLİYOR
Beyanname başvuruları ikametgahın bulunduğu bölgedeki vergi daireleri aracılığıyla yapılabiliyor. İnternetten de başvurmak mümkün.
Dijital vergi dairesinin internet adresi olan https://dijital.gib.gov.tr/ üzerinden de başvuruları yaparak beyanname doldurulabiliyor.” denildi.
 

Karaman KTSO kira