KTSO'DAN DOLADIRICILIK UYARISI

TAKİP ET

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası'ndan konu ile ilgili yapılan açıklamada; 'İl Emniyet Müdürlüğü'nden alınan 28.09.2016 tarih ve 2016/168 sayılı yazıya istinaden;

Karaman İl sınırları içerisinden faaliyet göstermekte olan esnaflardan alınan şikayetlerde; işyerlerinde çalıştıkları esnada tanımadıkları 25-30 yaşlarında, kirli sakallı, 1,80-1,85 cm. boylarında bir erkek şahsın yanlarına gelerek, kendilerini işyeri komşusunun akrabası olarak tanıtarak komşularının kendisini gönderdiğini ve 100/200 TL gibi miktarlarda bozuk para istediğini söylediğini, kendilerinin de bu parayı komşunun istediğini sanarak verdiklerini, bunun üzerine şahsın yanlarından ayrıldığını, şahsı araştırdıklarında ise dolandırıldıklarını anladıklarını beyan ettikleri ifade edilmiştir.

Yazıda devamla, alınan şikayetler doğrultusunda yapılan çalışma ve araştırmalar neticesi olayı Karaman nüfusuna kayıtlı Serkan Eyvaz isimli şahsın gerçekleştirdiği tespit edilmiş ve gerekli soruşturma Emniyet Müdürlüğünce yapılarak Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiği belirtilmiştir.
Ancak, Serkan Eyvaz isimli şahsın yakalanması için çalışmaların devam ettiği esnada yukarıda bahsi geçen olaya benzer olayların meydana geldiği ve ilimiz esnafının mağduriyet yaşadığı tespit edilmiştir.
Benzeri şekilde meydana gelmesi muhtemel olaylarda mağduriyet yaşanmaması için üyelerimizin dikkatli olmaları gerekmektedir” denildi.