KTSO'da E-Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı Düzenlenecek

TAKİP ET

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası, Karaman Vergi Dairesi Müdürlüğü, Karaman Ticaret Borsası ve Karaman  Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası  işbirliğinde KTSO üyelerine yönelik “E-Dönüşüm Uygulamaları ve Vergi Usul Kanunu Tebliği” hakkında bilgilendirme toplantısı yapılacak.

KTSO’dan yapılan açıklamada, “Elektronik belgeleri düzenleyen “509 nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği” 19 Ekim 2019 tarih ve 30923 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanmıştır. Bu tebliğe göre bazı mükellef gruplarına elektronik belge düzenleme zorunluluğu getirilmiştir. 

Söz konusu düzenlemeler ile e-Arşiv Fatura uygulamasına dahil olmayan mükelleflere, 01/01/2020 tarihinden itibaren düzenlenecek faturaların, vergiler dahil toplam tutarının vergi mükelleflerine düzenlenenler açısından vergiler dahil toplam tutarı 5.000 TL'yi (bunun dışında kalan durumlarda 30.000TL'yi) aşması halinde,  söz konusu faturaların “e-Arşiv Fatura” olarak Başkanlıkça sunulan e-Belge düzenleme portalı üzerinden düzenlenmesi zorunlu hale gelmektedir.

Bu kapsamda Karaman Vergi Dairesi Müdürlüğü  Gelir Uzmanı Kerim Gündoğdu tarafından 17 Aralık 2019 Salı  günü KTSO Karadağ Toplantı Salonu'nda saat 10.00’da düzenlenecek toplantıda “E-Dönüşüm Uygulamaları ve Vergi Usul Kanunu Tebliği”  konularında bilgilendirme yapılacak olup; e-fatura, e-arşiv, e-defter, e-irsaliye gibi elektronik uygulamalardaki son değişiklikler hakkında bilgi verilecektir.

Düzenlenecek olan toplantımıza tüm üyelerimizin katılımlarını bekleriz” denildi. 

Tarih:17 Aralık 2019 Salı

Saat: 10:00

Yer: KTSO Karadağ Toplantı Salonu