KTSO'da akaryakıt sektör sorunları istişare toplantısı yapıldı

TAKİP ET

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan ve Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mehmet İşci, Akaryakıt sektör yetkilileri ile birlikte istişare toplantısı düzenledi.
İlimizin akaryakıt sektörü ile iştigal eden üyelerimizle birlikte yapılan toplantıda, sektörün sıkıntıları ele alınarak sektör yetkilileri ile karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. 
Sektör yetkililerinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda enflasyon ve kur artışının etkisi ile her sektörde olduğu gibi akaryakıt sektöründe de maliyetlerin arttığına değinildi. 
Başkan Alkan toplantı sonunda; “Üyelerimizin faaliyet alanlarındaki sorunları çözmek ve sorunları yetkili kurumlara iletmek için üyelerimizin sesi olmaya gayret gösteriyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana ve pandemi başladığından bugüne birçok sektörün sorun, talep ve önerilerini istişare ettik. Akaryakıt sektöründe kayıtlı üyelerimizin de ticari faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde yürütebilmeleri için sektörlerin önündeki engellerin kaldırılması gerekiyor.  Sorunları çözmek ve çözüm ile ilgili taleplerimizi dile getirip takip edecek, başta üst Kuruluşumuz TOBB ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olmak üzere ilgili mercilere ileterek sektörün sorunlarını gidermeye çalışacağız.” dedi.
İletilen sorunlar ve çözüm önerileriyle ilgili TOBB çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Türkiye Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi tarafından akaryakıt istasyonlarının kar marjı ve teminat mektubu sorunları için video konferans yoluyla yapılan toplantıya oda ilgili meslek sektör temsilcisi ve Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mehmet İşci katılmış olup; daha önce iletilen sorunlar ve çözüm önerilerini ilgili mercilere iletildi.