KTSO BAŞKANLARI: "O TÜRK MİLLETİNİ BAĞIMSIZ VE AYDINLIK YARINLARA KAVUŞTURMUŞTUR"

TAKİP ET

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Çelik ve Yönetim Kurulu Başkanı M. Gökhan Alkan 10 Kasım dolayısıyla yayınladıkları mesajda;

"Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük devlet adamı Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, aramızdan ayrılışının 80. yıldönümünde bir kez daha saygıyla ve rahmetle anıyoruz.

Mustafa Kemal ATATÜRK, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran siyaset ve devlet adamı olarak tüm Türk milletinin ortak değeridir. O; içinde bulunduğu toplumun dinamiklerini yönlendirmiş, ulusal birliği sağlayarak farklılıkları bütünleştirmiş, her kesimden yurttaşı aynı gaye etrafında toplamış, bunun sonucunda da Türk milletini hak ettiği bağımsız ve aydınlık yarınlara kavuşturmuştur. Cumhuriyet döneminde hayata geçirilen inkılaplar ile demokratik ve modern Türkiye’nin temelleri atılmıştır. Bu temeller üzerine kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk’ün öngördüğü “muasır medeniyetler”in seviyesine çıkma yolunda kararlılıkla yürümektedir. Türkiye, her geçen gün geçmişinden aldığı güçle daha başarılı günleri yakalamakta ve geleceğe umutla bakmaktadır.

Biz Karaman Ticaret ve Sanayi Odası olarak; Cumhuriyetin ilkelerine bağlı, bilimi kendine ilke edinmiş eğitim anlayışımızla, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin unutulmaz lideri, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun şahsında silah arkadaşlarını ve istiklal mücadelemizin tüm adsız kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz" ifadelerini kullandılar.