Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi Kazımkarabekir'de Başladı

TAKİP ET

Karaman Valiliği'nin öncülüğünde Ziraat Bankası ile yapılan protokol çerçevesinde ilimizdeki küçükbaş hayvancılığın gelişmesine katkı sağlayacak olan "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nederim Var" projesi, Kazımkarabekir ilçesinde başlatıldı.

Proje kapsamında Karaman'da küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması ve kırsal gelir kaynaklarının artırılarak köyden kente göçün önlenmesi ile koyun yetiştiriciliğinin yerli ve yerel ırklarla geliştirilerek bu konuda faaliyet gösteren üreticilerin sürülerinin büyütülmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında Karaman'da ilki gerçekleştirilen küçükbaş hayvanların teslimi Kazımkarabekir ilçesinde vatandaşların katılımı da ile üretici Ramazan Kibar'a yapıldı.

Tören sonunda açıklama yapan Kaymakam Muhammed Enes Çıkrık “İmzalanan proje ile köyden kente göçün azaltılarak istihdamın sağlanması, küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi ve sayısının artırılması, yerel koyun ırklarının ıslah edilerek bölgesel kalkınmaya ve kırmızı et açığının kapatılmasına katkı sağlanacaktır. Bu vesile ile projenin ilçe ve ülke ekonomisine katkılar sağlamasını temenni ediyorum” dedi.

Törene Kazımkarabekir Kaymakamı Muhammed Enes Çıkrık, İl Genel Meclisi üyesi Durmuş Demirci, Kazımkarabekir İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdür vekili Ayşe Koca, Ziraat Bankası İlçe Müdürü Hacı Ahmet Şener ile Özyurt köyü muhtarı ve vatandaşlar katıldı.








karaman kazımkarabekir köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var muhammed enes çıkrık