Köylüler yol kesip eylem yaptı

TAKİP ET

Karaman'da merkeze bağlı Narlıdere (Avgan) Köyü Çimen Mahallesine yapılacak olan mermer ocağı için köy halkı yol kapatıp eylem yaptı. Köylüler, mermer ocağının yapılmasıyla ocaktan çıkan tozların tarım arazilerine zarar vereceğini öne sürerek ellerinde pankartlar taşıyıp olayı protesto etti. Bölgeye gelen Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram yaptığı açıklamada, "Karaman’ın ihtiyacı olan sebze ve yeşilliklerinin yetiştirildiği Avgan çimeninde açılmaya çalışılan Mermer Ocağı faaliyete geçerse; Tıpkı Karalgazi köyünde yaşanan çevresel felaketlerin aynısına maruz kalacaktır.

Karamanımızın tarım arazilerini, doğasını ve nefes almasını sağlayan bereketli tarım yapılan topraklarımızdan mermerciler uzak dursunlar. Marjinal tarım arazisi vasfında ve o kadar çok dağlık mermer çıkarılacak yer olmasına rağmen özellikle son 2-3 yıldır Karaman ovasının gözde yerleri tarım arazilerimizin olduğu bölgelere ruhsat alarak çevre katliamı yapıyorlar..

Biz Mermer ocaklarının açılmasına karşı değiliz fakat mermer sektörü ülkemizin , büyük ihracat kaynaklarından biri olup sağladığı yüksek döviz getirisiyle  ülke ekonomisinde önemli yer tutmaktadır.Bizim talebimiz Marjinal tarım arazisi vasfında ve dağlık sayılan, mermer çıkarmaya müsait yerlerden çıkarsınlar Karaman’da tarım arazilerinin olduğu bölgelerden uzak dursunlar.." dedi.Yapılan açıklamaların ardından köylüler olaysız bir şekilde dağıldı.