KÖYLÜ PAZARINDA ORGANİK ÜRÜNLER SATILIYOR

TAKİP ET

KÖYLÜ PAZARINDA ORGANİK ÜRÜNLER SATILIYOR

Karaman’ın köylü pazarı esnafı… Her kent pazarı içerisinde yılda 5 ya da 6 ay tezgah açan köydeki çiftçilerden oluşuyor. Onlar Karaman’ın farklı yörelerinde, yaşadıkları yerin mevsimine göre yetiştirdikleri sebze ve meyveleri Karaman’daki vatandaşın damak tadıyla buluşmasını sağlıyor. Ürettikleri ürünlerin yüzde yüz doğal olması sebebiyle de bu pazar vatandaştan yoğun ilgi görüyor.

Köylü pazarda sebzeden meyveye, bakliyattan peynire, sebze meyve fidesinden yeşilliğe Pazar ürünlerinin hepsi mevsimine uygun şeklide satılıyor.

Köylü pazarı ve pazardaki fiyatlar hakkında bilgi veren 30 yıldır köylü pazarında tezgah açan Fadime Topal, “Ürünlerimizin yetişme dönemine göre her yıl 4’üncü ya da 5’inci ayda pazarda tezgah açıyoruz ve 11’inci aya kadar her hafta Karaman’daki kent pazarlarında yerimizi alıyoruz. Sattığımız ürünlerimiz ise tamamen organik” dedi.

Vatandaşın köylü pazarı pazarcılarından memnun olduğunu dile getiren Topal, “Nerede olursan ol, ürünün ve sen iyiysen müşterin de iyi olur. Zaten müşterin iyiyse değme keyfime” şeklinde konuştu.

ÜRÜN FİYATLARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Topal pazarda satılan ürünlerin fiyatlarını şöyle açıkladı: “Koyun yoğurdunun kilosu 7 lira, maydanoz ve nane 1 lira, ıspanak, erik ve sarımsak 2,5 lira, semizotu 5 lira, 5 litrelik bidon içine basılmış salamura yaprağı 35 lira, taze asma yaprağı 13 lira ila 15 lira, ceviz 25 lira, kayısı kurusu 15 lira, badem 10 liradan satılıyor.”

“ASIL SEBZE VE MEYVE SATIŞLARI 1 AY SONRA BAŞLAMIŞ OLACAK”

Köylü pazarının Morcalı, Bostanözü, Avgan, Bucakkışla, Ayrancı, Sudurağı gibi köylerden gelen üreticilerden oluştuğunu kaydeden Topal, “Bu mevsim sebze fidesi yetiştirme mevsimidir. Şuanda ağırlıklı olarak sebze fidesi satıyoruz. Ancak 1 ay sonra tezgahlarımızda kendi yetiştirdiğimiz sebze ve meyve çeşitliliğimizi de görmeye başlayacaksınız” açıklamasında bulundu.