Köylerde Yağan Kar Seralar Ve Hayvan Ahırlarına Zarar Verdi

TAKİP ET

Karaman'da hafta sonundan itibaren etkili olan yoğun kar yağışı ulaşımı olduğu kadar tarım alanlarını da etkiledi.

Narlıdere köyünde yağan karın ağırlığını taşıyamayan seralar çökerken maddi zararın 1 milyonun üzerinde olduğu öğrenildi.
Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, kar yağışı nedeniyle zarar gören sera ve ahır sahiplerine geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak, “Yoğun kar yağışı ne yazık ki seralarımıza ve ahırlara zarar verdi. Karın ağırlığına dayanamayan seralar ile ahırlar çöktü. Devletimizin üreticinin zararını karşılayacağına eminim. Devlet destekleriyle yapılan bu seralar köylünün tek geçim kaynağıdır. Oda olarak zarar gören çiftçilerimizin yaralarını sarmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.
Bayram, kar yağışına isyan edenleri de eleştirerek bırakın karın bereketini sevincini yaşayalım şükredelim dedi.
Bayram, “Karakış’, ‘kar esareti’, ‘kar hayatı durdurdu’ TV’lerde hava durumu ile ilgili yapılan programların başlıklarından bazıları.  Son yıllarda özlemini duyduğumuz Çiftçimizin yüzünü güldüren bereketli yoğun kar ve yağmurlu bir kış yaşıyoruz.  Tv kanalları ve sosyal medyada bazıları işi gücü bırakıp pozisyon almış ötekinin belediyesini veya yönetimini suçluyor. Bir grup insanımsı, her dem elleri semaya açmış bir kriz çıksa da nemalansak derdinde.. Mutlaka ülkemizde hizmetlerin aksadığı karla mücadeleye hazırlıksız yakalanan yetersiz belediyelerimiz vardır bunu yıllar içinde hep yaşamışızdır yaşamaya devam edeceğiz. Dostlar; kuraklıktan şikayet etmiyor muyduk, kar, yağmur istemiyor muyduk, bu yağan berekettir, sudur, üretimdir, temizliktir, toprağın yorganıdır” diye konuştu.