Köylerde dağıtımı yapılan topraklar yeşeriyor. Karaman üretiyor

TAKİP ET

Toprak dağıtımından yararlanan Süleymanhacı ve Ortaoba Köyünde çiftçiler üretime başladı.

Ortaoba’da 2014, Süleymanhacı köyünde ise ise 2015 yılında başlayarak uzun ve meşakkatli bir süreçten sonra 18 Aralık 2021 tarihinde tapuların dağıtımı ile üretime başlanan Süleymanhacı ve Ortaoba köylerinde üretime başlandı.
Toprak dağıtım projesi ile köylerde atıl olan hazine arazileri üretime kazandırılmış hem de köylerde yaşayan toprağı olmayan ya da az olan çiftçiler toprak sahibi yapılarak üretime ve ülke ekonomisine katkı sağlanmıştı.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Karaman Tarım İl Müdürü Yusuf Şahinbaş, “Toprak dağıtımı ile arazi sahibi olan ve üretime başlayan Süleymanhacı ve Ortaoba Köylerimizdeki üreticilerimize hayırlı ve bereketli bir üretim sezonu geçirmelerini diliyorum. Üretime katkı sağlayan projelerin başarılı bir şekilde yürütülmesi, arazilerde üretim olması, üreticimizin ve ülkemizin menfaatine olan  projede desteklerini esirgemeyen Karaman Milletvekillerimiz Av. Selman Oğuzhan Eser ve Dr. Recep Şeker'e ve üretimden vazgeçmeyen üreticilerimize teşekkür ederim” dedi.