"Kovid için ayırdığımız alan haddinden fazla dolmuş durumda"

TAKİP ET

Sağlık İl Müdürü Hastane Doldu İddialarını Yanıtladı

Karaman İl Sağlık Müdürü Adnan Kurşun, Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin koronavirüslü hastalarla dolduğu iddialarıyla ilgili konuştu.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Kurşun, iddialarla ilgili şunları söyledi:

“İlimizde tek devlet hastanemiz var. Diğer büyük illerdeki gibi üniversite hastanesi gibi hastaneler yok. Özel hastanelerde fazla sayıda olmadığı için hastanemizi çok verimli şekilde kullanmamız gerekiyor. Bizim rutin baktığımız hastalar var idi.

Planlama buna göre yapılmıştı il düzeyinde. Fakat Kovid de üzerine eklendiği için acil olmayan hastalıkların ertelenmesine yönelik Sağlık Bakanlığımızın da bizlere talimatları oldu. Acil hastalarımıza hastanemizde hizmet vermeye devam ediyoruz. Hastanemizi ikiye bölerek bir bölümünü acil hastalarımız için ayırdık bir bölümünü de Kovidli hastalar için ayırdık.

Kovid için ayırdığımız alan haddinden fazla dolmuş durumda.   Hastanemiz yetmeyecek durumda olursa neler yapabiliriz bunlarla ilgili bazı çalışmalar yaptık. Yurt ayarlaması yaptık. SSK’dan geçme 100 yataklı bir hastanemiz var fakat bu hastanemiz daha önceki dönemlerde genel sekreterlik adı altında bir tadilat gördüğü için hastane vasfını bir miktar yitirmiş halde. Bu hastanemizle ilgili bakanlıkla görüşmelerimiz devam ediyor. Hastaneyi hazır hale getirmek için çalışıyoruz.”