KOTA İÇİN CHP'DEN DESTEK

TAKİP ET

BÖLGEDE PANCAR ÜRETİCİSİNE KOTA İÇİN CHP'DEN DESTEK

Karaman’da 23 Ekim 2017 tarihinde pancar üretimi yapan üreticilerin kota sorunu nedeniyle yaptıkları eylemin çözümüne yönelik konular gündemini korurken, bölgede pancar üreticilerinin kota” konusundaki taleplerine bir destek de CHP’li Bellek’den geldi.
    CHP'Lİ BELLEK: PANCARDA KOTA ARTIRILMALI
    Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer, şeker pancarı üreticisi çiftçilerle bir araya geldi.
    Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer, şeker pancarı üreticisi çiftçilerle bir araya geldi. Üreticilerin kota sıkıntılarını dinleyen Gürer, geçen yıl kotayı dolduramayan üreticilere ceza kesilmesine rağmen bu yıl kota fazlası üretimden dolayı ürünlerin ucuza alınmasını eleştirdi. Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer, kota aşımı düşürülen fiyatların üreticiyi cezalandırdığını belirtti.Ömer Fethi Gürer  şunları söyledi: “Geçen yıl çiftçilerimiz kotayı dolduramadıkları gerekçesi ile ağır cezalara maruz kalmalarına rağmen şeker pancarı gibi stratejik bir ürünü yetiştirmeye devam ettiler. Ancak bu yıl da  pancar verimi iyi oldu ve çiftçiler üretim fazlası ürün yetiştirdiler. Geçen yıl ceza kesen bu kere Kotası dolan çiftçiyi mağdur ediyor A kotası yerine  C kotasında alım yapılıyor. Bu daha düşük fiyatla alım demek. Çiftçi zaten A kotasında kilogram başına 210 kuruşa maliyetini karşılayacak  şekilde ürünlerini satarken kota doldurulduğu gerekçesiyle C kotasından daha ucuza alım yapılması ile mağdur oluyor kimi çiftçi kotası dolmayan ya da ekim yapmayan yerine ürün vermeye zorlanıyor. C kotasında kilogram 110 kuruşa alım yapılıyor. Aynı ürünü kilogram başına 210 kuruşa satan üretici kota aşımı yaptığı gerekçesiyle 110 kuruşu satmak zorunda bırakılarak  mağduriyete sürükleniyor” dedi.
    ÜRETİCİYE KOTA İÇİN DESTEK
    Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer, şeker pancarı üreticilerinin  her yıl kota sorunu yaşadığını dolmayan ya fazla kotanın sorun olduğunu ifade ederek: “Bir yıl boyunca emek verdikleri ürünleri çiftçi değerine satabilmeli" dedi.