KOSGEB'İN GİRİŞİMCİLERE EĞİTİMLERİ SÜRÜYOR

TAKİP ET

MEVKA'dan yapılan açıklamada;

Mevlana Kalkınma Ajansı, KOSGEB Konya Müdürlüğü ile bir protokol imzalayarak Konya’da Bozkır, Ereğli, Ilgın ve Taşkent ilçelerinde kendi işini kurmak isteyen girişimci adaylarına yönelik olarak Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri düzenleyecek. İlçelerle ilgili başvuru süreci özetlendi. MEVKA’dan yapılan açıklamada;

“Başvurular aşağıda her ilçe için belirtilen adreslerde ve belirtilen tarihler arasında alınacaktır. Mevlana Kalkınma Ajansı merkez ofisinden başvuru alınmayacaktır.

Sınıflar en fazla 30 kişiden oluşacak olup başvurular, belirlenen kontenjanları geçmesi durumunda katılımcılar KOSGEB tarafından gerçekleştirilecek mülakatla belirlenecektir. Mülakat gerekmesi durumunda Ajansımız tarafından daha sonra başvuru sahiplerine tarih konusunda bilgilendirme yapılacaktır.

Başvuru öncesinde veya başvuru sırasında aşağıda linkte sunulan Eğitim Başvuru Formu’nun doldurulması gerekmektedir. Eğitimin toplam süresi 72 saat olup 9 günde tamamlanacaktır. Eğitim tarihleri mülakatı kazanan adaylara ayrıca duyurulacaktır. Program ile ilgili duyuru ve değişiklikler www.mevka.org.tr adresinden takip edilebilecektir.

Eğitim sonunda %80 (seksen) devam şartını sağlayan katılımcılara Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi düzenlenerek verilir.    Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan girişimciler, İş Planı hazırlayarak KOSGEB’e başvuru yapmaya hak kazanırlar.

Bazı sektörler KOSGEB tarafından desteklenmemektedir. Bu sektörlerin listesi aşağıdaki linkte verilmiştir. İş kurmak istediğiniz alan listede varsa lütfen başvuru yapmayınız. Mevlana Kalkınma Ajansı merkez ofisinden başvuru alınmayacaktır.”denildi.