KOSGEB Girişimcilik Eğitimleri

TAKİP ET

Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından Ereğli'deki girişimci adaylarına yönelik olarak Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte düzenlenen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri son buldu.

MEVKA’DAN GİRİŞİMCİLERE ANLAMLI DESTEK

KOSGEB Girişimcilik Eğitimlerini başarıyla tamamlayan 25 girişimci adayı, sertifikalarını Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen törenle Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman ve Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Enver Bozkurt’un elinden aldı.
Sertifika töreninde girişimci adaylarına yönelik olarak tavsiyelerde ve açıklamalarda bulunan MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, “Ajans olarak belirli aralıklarla Konya’da, Karaman’da ve ilçelerinde bu tür girişimcilik eğitimlerine öncülük ediyoruz. Bunu yapmamızdaki en büyük amacımız ise iş kurma fikri olan ancak yeterli sermayesi olmayan genç girişimci adaylarına az da olsa katkı sağlayabilmektir. Aldığınız bu girişimcilik eğitimlerinin şehrimize, bölgemize ve ülkemize her alanda fayda sağlayacak işlerle taçlanması en büyük arzumuzdur. Ajans olarak öncülük ettiğimiz bu girişimcilik eğitimlerinin teorikte kalmaması, pratik olarak uygulanması ve yeni işlerin kurulması noktasında takipçisi olacağımızı da belirtmek istiyorum. İstiyoruz ki gerçek anlamda yeni girişimciler, yeni işadamları ve iş kadınları kazanalım. Almış olduğunuz sertifikalar sayesinde kuracağınız yeni işinizde farklı olmaya ve fark oluşturmaya özen gösterin. Daha kolay rekabet etme ve ayakta kalma gücünüzü artacağı için bölgenizde faaliyet gösterilmeyen veya daha az faaliyet gösterilen iş kollarında atılım yapmanız hususuna özellikle dikkat etmeniz gerekiyor. Kuracağınız işte önceliğiniz ülkemizin istihdamına ve kalkınmasına katkıda bulunmak olsun. Bu duygu ve düşüncelerle aldığınız eğitimlerin ve girişimcilik sertifikalarının hepiniz adına hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Enver Bozkurt ise, “Öncelikle iş kurma fikri olan genç girişimcilere fırsat verdiği ve öncülük yaptığı için Mevlana Kalkınma Ajansına teşekkür ediyorum. Girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayarak almış olduğunuz bu sertifikalarla hepiniz yeni bir işe başlayacaksınız. Belki ilk etapta kuracağınız iş küçük çaplı olacak.
Ama önemli olan bu işi ileriye dönük olarak sürdürebilmek, büyütebilmek ve istihdam sağlayabilmektir. Kuracağınız iş ne olursa olsun severek yapın; çünkü ticarette başarı öncelikle o işi sevmekle gelir. Yeni atılacağınız iş hayatınızda önünüze elbette birtakım zorluklar çıkacak, fakat bu zorluklar sizleri asla yıldırmasın, mücadeleyi sürdürün, çünkü pes ettiğiniz zaman kaybeden taraf olursunuz. Ben devletimizin sizlere tanıdığı bu fırsatı boşa çıkarmayacağınıza ve işlerinizde başarılar kazanacağınıza inanıyorum” şeklinde konuştu.