Koronavirüs'te başa mı dönüyoruz?

TAKİP ET

Temmuz ayında tüm ülke genelinde başlayan normalleşme süreci sonrasında tedbirleri ve kuralları hiçe sayan insanlar nedeniyle koronavirüs vakalarında artış devam ederken, Nisan ayından buyana vaka sayısında düşüşe geçen Karaman'da sayı her geçen gün yeniden artışa geçti.

Gazetemizin edindiği bilgiye göre Karaman'da geçtiğimiz ay Olası Vaka Polikliniği'ne günlük 40-50 başvuru yapılırken Ağustos ayıyla birlikte bu sayının günlük 400'lere çıktığı, pozitif vaka sayısının ise 150-200'e ulaştığı öğrenildi.

Pozitif vaka sayısının artmasıyla birlikte Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bulunan yoğun bakımlar ile servislerin dolmaya başladığı öğrenilirken, koronavirüse yakalanan hastaların yüzde 85'ini aşı olmayanların oluşturduğuna dikkat çekildi.

Sağlıkçılar vatandaşları aşılarını olmaları konusunda uyarmaya devam ederken birçok insanın henüz aşı olmaması nedeniyle önümüzdeki günlerde vaka sayısını daha da artırmasından endişe edilirken okulların açılacağı Eylül dönemine kadar aşı oranlarının mutlaka yeterli seviyeye getirilmesi için vatandaşların duyarlı olmaları istendi.

Artan vakalar tedirginlik yaratırken "Koronavirüs'te tekrar başa mı dönüyoruz?" soruları sorulmaya başlandı.