KOP'un Desteğiyle Ayrancılı Peynir Üreticisi Artık Kendi Markalarını Satıyor

TAKİP ET

Karaman'ın Ayrancı ilçesinde KOP tarafından hayata geçirilen "Kadın Eli Üretime Değiyor. Sütümüz Değer Kazanıyor" projesi kapsamında Divle Obruk peyniri üreticilerin kendi markaları ile satılmaya başlandı.

Kendi markasını oluşturan üreticilerden Vehbi Kıratlı'ya üretim sertifikası Ayrancı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Kamil Küçük tarafından verildi.

Ayrancı İlçe Tarım Müdürü Küçük, "İlçemizde daha önceden uygulamış olduğumuz KOP ile kadın eli üretime değiyor sütümüz değer kazanıyor projemiz kapsamında dünyaca öneme sahip olan obruk peynirimizin kurumumuz tarafından uygulanmış ve KOP idaresi başkanlığımız tarafından finanse edilmişti. Şimdi artık üreticilerimiz kendi markaları ile satış yapabiliyor duruma geldi. Üreticilerimiz marka ile tanıştıktan sonra hem özgüven yakalamış oldu hem de Peynirimiz daha da değer kazandı. Bu hafta da Büyükkoraş köyünde üretim yapan Vehbi Kıratlı abimizin üretim sertifikasını verdik. Şimdi üreticimizin elinden çıkan ürünler marketlerde yer bulmaya başladı. Üreticimize hayırlı ve bol bereketli bir yıl dileriz. Bizlere desteğini esirgemeyen KOP idaresi başkanlığımıza ve Başkanımız sayın Mahmut Sami Şahin beye teşekkür ederiz" dedi.