Konya Karaman YHT Projesi

TAKİP ET

ANKARAMANDER Başkanı V.Bozkır Facebook hesabından konuyu sordu, konu hakkında birçok yorum yapıldı.


YHT YİNE BAŞKA BAHARA MI KALIYOR?
*ANKARAMANDER Başkanı V.Bozkır Facebook hesabından konuyu sordu, konu hakkında birçok yorum yapıldı.
*Bakan Danışmanı B.Şahin de, “gecikme olduğunu biliyoruz, Bakanımız ilgilileri talimatlandırdı, Konya şehir geçişinin maliyeti yaklaşık 200 milyon TL” bilgisini verdi.
Yaklaşık 4 yıl önce yapımına başlanan, çift yön rayları döşenen, ancak sinyalizasyonu yapılmadığı için sefer yapılamayan Konya-Karaman YHT projesi ile ilgili Ankara Karamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANKARAMANDER) Başkanı Veli Bozkır’ın Sosyal Paylaşım Sitesi facebook’tan “KARAMAN KONYA ARASI HIZLI TREN HATTI NE ZAMAN AÇILACAK? SORUN NEYSE BİR AN ÖNCE ORTADAN KALDIRILSIN YETER ARTIK OLAY TAHAMMÜL SINIRLARIMIZI AŞTI...” şeklindeki paylaşımı üzerine pek çok yorum yapıldı.
    Başkan Bozkır, gecikmenin hattın Konya şehir merkezindeki 1-2 geçiş noktasındaki geçitlerden kaynaklandığını belirttiği ve daha değişik birçok yorumun yer aldığı paylaşımda en son Kalkınma Bakanı Sayın Lütfi Elvan’ın danışmanı Bayram Şahin’in yaptığı açıklama ile konunun çözümü için Bakan Elvan’ın 1,5 ay önce ilgililerle görüşerek gerekli talimatları verdiği, çözüm için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.
    Yaklaşık 1 yıldır DEMO seferlerinin de durdurularak Konya-Karaman arasında ulaşım Otobüslerle sağlanırken, otobüslerde de sorunlar yaşandığı, Ankara’dan gelen yolcuların zaman zaman otobüs olmadığı için sıkıntılar yaşadığı belirtiliyor.
    Konya-Karaman YHT Seferlerinin ne zaman başlatılacağı Karaman kamuoyunda da merakla ve sabırsızlıkla beklenirken, hattın devamı olan Karaman-Ulukışla arası YHT ihalesi de tamamlandı yakında yapımına başlanması ve 2 yıllık bir sürede tamamlanması bekleniyor.
Bu arada Veli Bozkır konu ile ilgili yaptığı en son açıklamasında; “Bu sabah Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı hemşehrimiz Metin KIRATLI'yı ziyaret edip kendilerine problemi Sayın Cumhurbaşkanına iletmesi ricasında bulundum. Metin bey ilgilenecek, umarım bir an önce çözümlenir. Bu işin arkasını bırakmayacağız.” dedi.
    İşte ANKARAMANDER Başkanı Veli Bozkır’ın facebook’taki paylaşımına yapılan bazı yorumlar ve Bakan Danışmanı Bayram Şahin’in kısa bilgi notu.    
Adil Can Biz de kısa sürede Eskişehir, Ankara ve İstanbu'la gideceğiz diye heyecanla bekliyoruz.Bir başka bahara erteleyeceğiz beklentilerimizi...
Müberra Erdoğdu Ayhan Şimdilerde feto ile uğraşıyorlar. Elleri boşalırsa bir el atarlar inşallah. Karaman Milletvekilleri ne yapıyorlar ki.aktekke meydanı nöbetine bitti.
Adil Can Karaman ihmal edilmeye başlandı... Hava alanımızı da rafa kaldırdılar sanırım. En ağır iş olan demir yolu yeni hat döşeme işini bitirdiler, elektrik hattı çekme konusunda takıldılar. Güya en geç yıl sonunda faaliyete geçecekti. Demek ki konunun takibini Lutfi Elvan yapıyormuş. Sorun yerel yönetimlerde "Yöneticilerimiz uyuyor mu?" diye sormayalım mı şimdi? Yazın sonunda kış uykusuna yattılar.
Mustafa Aksoy En az 3 yıl sonra
Hikmet Elitaş En kısa zamanda açılmasını bekliyoruz... evet Karaman Konya’nın oyuncağı olmamalı. Konya B.Başkanın hiç olmamalı.
Suat Sözer Tren yoluyla ilgili ulaştırma bakanlığı ile Konya belediye başkanlığının müşterek akılla işi geciktirdiğini düşünüyorum çünkü Lütfi bey ulaştırma bakanı iken bu Sorunlar yoktu üçaysonra açılıyordu Lütfi Bey gitti her şey bitti. Bu iş üst akılın işi Veliciğim
Bayram Şahin 
Sevgili başkanım; Konunun hassasiyetini biliyoruz. Sayın Bakanımız bizzat konuyla yakından ilgileniyor.
Konya - Karaman hızlı tren hattı bitti ancak Konya şehir içi geçişinde deplase ve Bağlantı yollarının yapımında kurumlar arasında yetki karmaşasından dolayı gecikmeler var. 
Bunun üzerine Sayın Bakanımız bizzat Konya büyükşehir Bld Bşk nı Tahir beyi 1.5 ay kadar önce aradı. DDY Gn Md ile ve Karayolları Gn Md ile de bizzat görüşmüş ve talimatlandırmıştır.
Kurum yetkilileri hem Konya'da yerinde hem de Ankara'da Toplantılar yapıldı.
Gecikme olduğunu biliyoruz.  Ancak bu işler büyük yatırımlardır, sadece gecikmeye sebep olan Konya şehir geçişinin kamulaştırma ve projelerin köprü ve bağlantılarının yaklaşık maliyeti 200 milyon TL dir.
İlgililere saygıyla duyurulur.
Sonra yolcularımızın bir mağduriyeti de söz konusu değildir. Tren bileti bedeliyle otobüs Bağlantılı seferleri de devam etmektedir.