Konya'daki deprem Karaman'da da hissedildi

TAKİP ET

Konya'nın Kulu ilçesi Tavşanlı mahallesinde sabah 07.58 civarında 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı Karaman'da da hissedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin merkez üssünü Kulu ilçesi Tavşançalı Mahallesi olarak tespit ederken, büyüklüğünü 4.8 olarak açıkladı.

Konya Valiliği'nden yapılan ilk açıklamada, depremin 4.8 büyüklüğünde olduğu ve olumsuz bir ihbarın alınmadığı belirtildi. Saha taramalarının devam ettiği ifade edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Konya İli Kulu ilçesinde saat 07.58 ’de 4.8 büyüklüğünde meydana gelen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına devam etmektedir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur.  Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" dedi.

Ayrıca, depremin Karaman ve Ankara gibi çevre illerde de hissedildiği bilgisi paylaşıldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, henüz yıkım veya mahsur kalma ihbarı alınmadığını belirterek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim de yaptığı açıklamada, "Konya Kulu’da 07:58’de meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin" dedi.

deprem konya rasathane afad karaman ankara kulu