KMÜ'ye yeni bir araştırma merkezi daha

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'ne (KMÜ) yeni bir araştırma merkezi daha açıldı.

Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmeliğin ardından KMÜ Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi açıldı.

Yönetmeliğin amacı; Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinin amaçlarına, faaliyet alanlarına, yönetim organlarına, yönetim organlarının görevlerine ve çalışma şekline ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.  Yönetmelikte, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinin amaçlarına, faaliyet alanlarına, yönetim organlarına, yönetim organlarının görevlerine ve çalışma şekline ilişkin hükümleri kapsıyor. Yönetmelik 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) numaralı alt bendi ile 14 üncü maddesine dayanılarak hazırlandı.

Merkezin amacı ve faaliyet alanları şunlardır:

Kadın ve aile alanında ulusal ve uluslararası düzeyde sosyokültürel, sosyoekonomik, tarihi, hukuki ve siyasi açılardan akademik araştırma ve faaliyetlerde bulunmak; kadın ve aile konusunda kurs, seminer, konferans, sempozyum, kongre, çalıştay gibi faaliyetler düzenlemek.

Kadın ve aileye ilişkin program, müfredat, proje ve eğitim materyalleri geliştirmek.

Kadın ve aileye yönelik bilgi, yaklaşım ve tecrübelerin paylaşılması amacıyla Merkez olarak veya sivil toplum örgütleri, kamu ya da özel sektör kuruluşlarıyla birlikte ulusal ve uluslararası düzeyde etkinlikler düzenlemek.

Üniversite bünyesinde farklı akademik disiplinlere mensup akademisyenlerin yürüttüğü kadın ve aile konusundaki çalışmaları bir çatı altında toplamak.

Merkezin amaçları doğrultusunda kamu, özel sektör, uluslararası kuruluş ve kişilere ihtiyaç duydukları alanlarda danışmanlık hizmeti vermek, bu faaliyetlerin koordinasyonunu sağlamak ve bu alandaki Üniversite imkânlarının tanıtımını yapmak.

Üniversite öğrencilerini Merkezin konusuyla ilgili ve ülke ihtiyaçları doğrultusunda araştırmalara ve sosyal sorumluluk projelerine yöneltmek, teşvik amaçlı ödüllü yarışmalar düzenlemek.

Ülke ve bölgede yaşayan kadınların kültürel birikimini araştırmak.

Kadın ve aile araştırmaları arşivi ve kitaplığı oluşturmak, yayın organlarını hazırlamak.

Çeşitli alanlarda başarılı çalışmalar yapmış ve toplumsal katkılarda bulunmuş kadınların Merkezle iletişimlerini kurmak ve deneyimlerini aktarmalarını sağlamak.

İlgili kurum ve kuruluşlara kadın ve aile araştırmaları ve çalışmaları hakkında danışmanlık yapmak.

Bilgi toplumuna dönüşen ülkelerde eğitim, sağlık ve yöneticilik gibi hizmetlerde istihdam edilecek kadın sayısını artırmak amacıyla alınabilecek tedbirleri ve bu çerçevede gerçekleştirilmesi gereken yapısal dönüşümleri belirlemek ve bu bilgileri kamuoyu ile paylaşmak.

Merkez çalışmalarını duyurmak için amaçları doğrultusunda akademik ve ulusal veya uluslararası nitelikte gazete, dergi, kitap, bülten ve broşür gibi yayınlar çıkarmak.

Yönetim Kurulunun belirleyeceği diğer faaliyetlerde bulunmak.