KMÜ, Uluslararası Gastronomi Festivalinden Madalyalar ve Kupa İle Döndü

TAKİP ET

Antalya’da 25-27 Kasım 2021 tarihlerinde düzenlenen ‘Uluslararası Gastronomi Festivali GastroAntalya21’ Festivaline Karaman’dan KMÜ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesindeki Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğrencileri de katılarak Festivalden 9 Madalya ve 1 Kupa ile dönerek büyük bir başarı elde ettiler.
Konu ile ilgili görüştüğümüz Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Dr. Öğr. Gör. Ali Şen (OREGA Otel Restoran Gastronomi ve Kültür Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı) kedisinin de Festivale Jüri üyesi olarak davet edildiğini belirterek şu açıklamayı yaptı;
“Karaman ve Üniversitemizi temsil etmek üzere 37 ülkenin katılım göstermiş olduğu ‘Uluslararası Gastronomi Festivali GastroAntalya21’ 25-27 Kasım 2021 tarihlerinde gerçekleşen Festivale katıldık.
Ayrıca ben de Jüri üyesi olarak davet edildim festivale.
‘Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Buluşması’ olarak adlandırılan Uluslararası Gastronomi Festivalinin yarışma bölümünde 37 ülke arasında en iyi ikinci üniversite olarak 2.’lik kupası Tatlı tabağında altın, Modern Türk Mutfağı ve Dünya mutfakları kategorisinde gümüş, Dünya Üniversiteler arası ana yemek kategorisinde bronz olmak üzere 1 altın 4 gümüş 4 bronz, toplamda 9 madalya alan öğrencilerimiz ayrıca en iyiler kategorilerinde 2. olarak kupa kazandılar.
Festivale KMÜ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesindeki Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğrencileri katıldı.
Bizim öğrencilerin yarışmasında Wacs eski başkanı da jüri üyesi olarak görev yaptı.
Karaman’ın yöresel Erikli yemeği üzerinde önemli süre sohbet ettiler ve çok ilgilerini çekti.
Hiç bir kategoride ödül alamayan yabancı takımlar oldu. Bu sene yabancı jüriler ağırlıktaydı ve kendilerini Karaman'a davet ettik Çok iyi dönüşler oldu.
Karaman’ı en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum ve ileriki zamanlarda başarılarımızın artarak devam edeceğine inanıyorum.”