KMÜ Tıp Fakiltesi'ne bu yıl 30 öğrenci alınacak

TAKİP ET

Karaman'da kurulan Tıp Fakültesi'ne bu yıl öğrenci alınacak

*İlk Yıl Konya S.Ü. Tıp Fakültesi’nde eğitim görecek olan KMÜ Öğrencileri en geç 2 yıl içerisinde Karaman’da eğitimlerini alabilecekler.

*KMÜ Yönetimince, Tıp Fakültesi’nin önümüzdeki yıl eğitim yılı başına kadar fiziki ve eğitim elemanı altyapısını tamamlamayı hedefleniyor.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) bünyesinde kurulan Tıp Fakültesi’ne bu yıl öğrenci alacak. 

1 Haziran 2018 tarihinde resmi olarak kurulan KMÜ Tıp Fakültesi için çalışmalar bir yıl içinde tüm hızıyla devam etti.

Çalışmalar kapsamında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve Karaman Sağlık Müdürlüğü tarafından Karaman Devlet Hastanesinin Tıp Fakültesi ile birlikte kullanılması amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Alt yapısı hazırlanan KMÜ Tıp Fakültesi için müjdeli haber geldi. Karaman’a sağlıkta çağ atlatacak olan KMÜ Tıp Fakültesi bu yıl öğrenci alacak. 

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin 2019-2020 Akademik Yıl Açılışı ile birlikte Tıp Fakültesi’ne 30 öğrenci alımı gerçekleştirileceği öğrenildi ve bu konuda YÖK’ten karar çıktığı öğrenildi. 

KMÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinin 1-2 yıl Konya S.Ü. Tıp Fakültesi’nde eğitim görecekleri, KMÜ Tıp Fakültesi alt yapısının tamamlanması ile eğitimlerin Karaman’da yapılacağı öğrenildi.

KMÜ Yönetimince, Tıp Fakültesi’nin önümüzdeki yıl eğitim yılı başına kadar fiziki ve eğitim elemanı altyapısının tamamlanmasının hedeflendiği ve en geç 2 yıl içerisinde Tıp Fakültesi’nin tamamen Karaman’da faaliyette olmasının planlandığı edinilen bilgiler arasında.