KMÜ REKTÖRÜ AKGÜL; "TIP FAKİLTESİ ÖĞRENCİLERİ BELLİ BİR SÜRE KONYA'DA EĞİTİM GÖRECEKLER"

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Karaman'a kurulacak olan Tıp Fakültesi ile ilgili bilgi verdi.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül Karaman'a kurulacak olan Tıp Fakültesine bina yapılmayacak, şimdilik öğrencilerde Karaman'da yetişmeyeceğini, Konya’daki Tıp Fakültelerinde öğrenim göreceklerini belirtti.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Mehmet Akgül basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda, Üniversitenin 17 ayda yapmış olduğu çalışmaları değerlendirdi.  Akgül gazetecilerin Tıp Fakültesi ne zaman nasıl kurulacak sorusunu da; Tıp fakültesi için yeni bina yapılmayacağının altını çizen Akgül Tıp fakültesine öğrenci alımını olmayacağını söyledi.

TIP FAKÜLTESİNE BİNA YAPILMAYACAK

Akgül; “Son 10 yıldır devlet polititası olarak yeni tıp fakültelerine bina yapmıyorlar devlet hastanelerini üniversiteye devrederek birleştirme yoluna gidiyorlar. Buradaki temel konu Karaman'daki devlet hastanesinin yatak sayısı arttırılabilir.  Buradaki hedef mevcut durumu daha da iyileştirmek. Hedefimiz tıp fakültesi veya devlet hastanesi açmaktan ziyade halka daha iyi hizmet vermek.

Profesör ve Doçent gibi yardımcı doçent gibi kadroları buraya getirip halka daha iyi hizmet vermek. ÖĞRENCİLER BİR SÜRE KONYA’DA EĞİTİM GÖRECEK

Bizler seneye öğrenci alımı yapabileceğiz aldığımız öğrenciler Karaman'da değil Konya'daki tıp fakültelerinde okuyacak. İleriki 5-10 yıl gibi süre içerisinde alt yapı ve bütün donanımlar hazır hale geldikten sonra Karaman'da da öğrenci yetişebilecek” dedi.