KMÜ'LÜ ŞEHİT SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi mezunu Uzman Çavuş Hamza Dursun Pampal, Ağrı Doğubeyazıt İlçesinde hain terör örgütü PKK ile çıkan çatışmada şehit düştü. Şehit Pampal, memleketi Yozgat'ta son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Uzman Çavuş Hamza Dursun Pampal… Şehit Pampal, 2012 yılında Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesinden mezun olmuştu. 2 yıllık önlisans programı Otomotiv Teknolojileri bölümünü tamamlamış bu süreçte Karaman’da yaşamıştı. Mezuniyetinden sonra uzman çavuşluk sınavlarına katılan Şehit Pampal başarı göstererek vatanı için yemin etmişti.

Jandarma Uzman Çavuş olarak görev yapan 28 yaşındaki Pampal, Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi Mekelik kırsalında çıkan çatışmada yaralandı. Şehit Pampal, tedavi için kaldırıldığı Doğubeyazıt Devlet Hastanesinde şehit düştü.

Evli ve 2 yaşında Elif isimli kız çocuğu bulunan şehidin Türk Bayrağına sarılı naaşı, özgeçmişinin okunması ve dua edilmesinin ardından askeri uçakla Kayseri'ye, oradan da karayolu ile Sarıkaya ilçesine getirildi.

Babaevinde helallik alınmasından sonra şehit için Barbaros İlkokulu bahçesinde tören düzenlendi. Törenin ardından Şehit Pampal, toprağa verildi.

Tören sırasında şehidin eşi Merve, kızı Elif, babası Mehmet, annesi Satı Pampal ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.