KMÜ'de tesadüfün bu kadarı

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde isim benzerliği tesadüfün bu kadarı da olur mu dedirtti.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İslami İlimler Fakültesine Dekan olarak atanan Prof. Dr. Mehmet Akgül'ün isim benzerliği şaşırttı. Dekan Prof. Dr. Mehmet Akgül'ün, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül ile isminin aynı olmasının yanı sıra memleketlerinin de aynı olması tesadüfün de bu kadarı dedirtti. 

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül 1968 yılında Karaman'ın Sarıveliler İlçesi Turcalar köyünde doğdu. KMÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akgül de 1965 yılında Karaman'ın Sarıveliler İlçesinde doğdu. Eğitim dönemleri boyunca aynı okullarda eğitim görmeyen Prof. Dr. Akgül'lerin yolu Karaman'da kesişti. KMÜ'de yaşanan bu tesadüf herkesi şaşırttı. 

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül ile KMÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akgül'ün akraba olmadıkları ve sadece isim benzerliği olduğu öğrenildi. 

Rektör Akgül Özgeçmişi

1968 yılında Karaman-Sarıveliler-Turcalar’da doğdu. İlköğrenimini Ermenek, ortaöğrenimini Konya İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1991 yılında Trabzon-Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Askerlik dönüşü 1993 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine Araştırma Görevlisi olarak atandı. Aynı yıl Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde lisansüstü eğitimine başladı. Ocak-1997’de Orman Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalında Yüksek Lisansı, 2001 yılında Lif ve Kağıt Teknolojisi Anabilim Dalında Doktorasını tamamladı. Doktorasını bitirdikten sonra yaklaşık bir yıl KSÜ’de Araştırma Görevlisi Dr. olarak çalıştı.

Dekan Akgül Özgeçmişi

1965 Sarıveliler/Karaman dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Karaman’da (1983); Yüksek Öğrenimini Atatürk ve Selçuk İlahiyat Fakültesi’nde tamamladı(1983-88). 1989 yılında S.Ü. İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi Bilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi oldu. ‘Sanayileşme ve Din İlişkisi’ isimli çalışmasıyla Yüksek Lisansı’nı(1991); ‘Türk Modernleşmesi ve Din’(Çizgi Yayınları, Konya:1999) konulu çalışmasıyla da Doktora’sını tamamladı(1996). Doktora sonrası süreçte, ilmi araştırma ve akademik çalışmalarıyla birlikte, ‘Türkiye’de Din ve Değişim; Bir Erol Güngör Çözümlemesi’(Ötüken Neşriyat, İstanbul:2002) ve ‘Cumhuriyet’in Erken Dönem Din Anlayışı’(Adal Ofset, Konya, 2010) isimli kitapları yayınladı. Ayrıca, ‘Medya ve Din İlişkisi’, Yaşlılık ve Din’ gibi pek çok ilmi makale yazdı ve araştırma yaptı. Çeşitli ansiklopedi maddesi ve kitap bölümleri hazırladı.