KMÜ'DE PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURULARI BAŞLADI

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Pedagojik Formasyon Eğitimi başvuruları başladı. Başvurular 27 Eylül’e kadar KMÜ’nün resmi internet sitesinden yapılacak.

Konuya ilişkin KMÜ’den yapılan açıklamada, “Kayıtlar öncelikle internet sitemiz üzerinden alınacaktır. Daha sonra kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin listesi 28 Eylül 2018 tarihinde Pedagojik Formasyon web sitesinde (http://kmu.edu.tr/formasyon/) yayınlanacaktır.

Kesin kayıt hakkı kazanan adayların 01-05 Ekim 2018 tarihleri arasında istenen belgeleri Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Birimine şahsen teslim etmesi gerekmektedir.

Pedagojik Formasyon Eğitiminde dersler 14 hafta boyunca Cumartesi günleri gerçekleştirilecektir. 2018-2019  I. ve II. dönem (güz ve bahar) dersleri “örgün eğitim” yoluyla,  II. Dönemdeki (Güz Dönemi 2018) Öğretmenlik Uygulaması dersi ise Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği gün/günlerde ve okullarda Şubat  ayından itibaren hafta içi 6 saat yapılacaktır. Adalet alanına başvuran öğrenciler Karaman’da Adalet branş öğretmeni bulunmadığı için öğretmenlik uygulamalarını Ereğli İpekyolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği gün/günlerde yapacaklardır.

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına 3. Sınıf, 4. Sınıf ve Mezun öğrenciler başvurabilecektir. Ancak asıl ve yedek öğrencilerin belirlenmesinde öncelik 4. Sınıf ve Mezun öğrencilere verilecektir. Kontenjanların 4. Sınıf ve Mezun öğrencilerle dolmaması halinde 3. Sınıf öğrencileri yerleştirilecektir. Üçüncü sınıf ve dördüncü sınıf öğrencilerin başvuru yapabilmeleri için genel not ortalamaları YÖK’ün 4’lük sisteme göre en az 2.00 olmalıdır” denildi.

Başvuru şartları ve formasyon bölümleri ile kontenjan sayılarını öğrenmek için üniversitenin resmi internet sitesini ziyaret ediniz.