KMÜ'de Koruma Ve Güvenlik Hizmetleri Kapsamında Eğitimler Başladı

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Koruma ve Güvenlik Hizmetlerinin Yürütülmesine ilişkin çıkarılan yönerge kapsamında toplantı düzenlendi.

Toplantıya Rektör Prof. Dr. Namık Ak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Muşmal, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, üniversite protokolü ve güvenlik personeli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Namık Ak, "Üniversitemiz yerleşkesinde koruma ve güvenlik hizmetlerinin yürütülmesi güvenliğimiz açısından son derece önemli. Bu nedenle üniversitemiz senatosu Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi koruma ve güvenlik hizmetlerinin yürütülmesine ilişkin yönergeyi kabul etmiştir. Yönergede personelin öğrenciler ve ziyaretçilerin can ve mal güvenliğinin nasıl sağlanacağı ve yerleşke içerisinde bina, bahçe ile ortak alanlarda her türlü taşıt malzeme ve ekipmanın nasıl korunacağı ve güvenliğin nasıl temin edileceği gibi hususlar düzenlenmiştir. Burada koruma ve güvenlik görevlileri ile amirlerinin yetki ve sorumlulukları açıkça belirtilmiştir. Koruma ve güvenlik hizmetlerini verirken üniversitemizi en iyi şekilde temsil ettiğinizi unutmamalısınız. Yerleşke kapısında nasıl hareket etmeliyiz, misafirleri nasıl karşılamalıyız ve nasıl hitap etmeliyiz, nöbet esnasında nelere dikkat etmeliyiz, devriye görevlerini nasıl yapmalıyız, kriz anlarında krizi nasıl yönetmeliyiz, kendimizi nasıl savunmalıyız, araç trafiğini nasıl yönetmeliyiz, kılık ve kıyafetimiz nasıl olmalı, hassas görevlerde nelere dikkat etmeliyiz gibi konuları iyi bilmek zorundayız. Yönerge doğrultusunda bugünden başlayarak çeşitli eğitimler verilecektir. Bu eğitimler sonucunda koruma ve güvenlik hizmetlerinin iyi bir seviyeye geleceğini arzu ediyor, hepinizin katkısını bekliyorum. Görevinizde başarılar diliyorum." dedi.

Açılış konuşmasının ardından Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Öğr. Gör. Mehmet Ali Horoz tarafından 'Özel Güvenlik Görevlileri Davranış ve Protokol Kuralları' konulu eğitime geçildi.

"Mükemmeli ortaya koyan daima ayrıntılardır"

Öğr. Gör. M. Ali Horoz, "Güvenlik; can ve mal güvenliği ile imaj’ın korunması için gerekli tedbirlerin alınmasıdır. Protokol ise devlet ve diplomatik törenlerde, resmi ilişkilerde ve sosyal hayatta uygulanması gereken kurallar toplamıdır. Protokol ve sosyal davranış kurallarının amacı bireysel, kurumsal ve ulusal saygınlığı korumaktır. Protokolde kişisel unvan, yaş ve cinsiyet ayrımı yoktur. Bilindiği gibi mükemmeli ortaya koyan daima ayrıntılardır. Toplum hayatında olduğu gibi resmi ilişkilerde de uymamız gereken nezaket ve görgü kuralları, hem biz kamu görevlilerinin hem de hizmet etmekle görevli olduğumuz vatandaşlarımızın resmi iş ve işlemlerinin daha süratli ve olumlu sunulmasını sağlamaya yöneliktir." dedi.

Davranış ve Protokol Kuralları

Konuşmasının devamında görev esnasında uyulması gereken protokol davranış kurallarına değinen Öğr. Gör. M. Ali Horoz şunları söyledi: Yöneticinize daima saygılı ve nazik hitap edin.

Ona taşıdığı unvana göre 'sayın' diye hitap ederek söze başlayın. Üstünüzün makamına girerken ceketinizin düğmeli olmasına dikkat edin, şapka ile girmeyin. Cep telefonunuz varsa ya dışarıda bırakın ya da kapatın. Yöneticiniz oturun demeden oturmayın. Her gün bakımlı ve temiz olmayı ihmal etmeyin. Günlük tıraşlı ve üniformanıza sadık olun. Yardımcı ve yol gösterici olun. Görev esnasında göze nahoş gelecek örf ve adete aykırı tüm davranışlarından kaçınarak iyi bir dinleyici ve gözlemci olmalısınız. Görev esnasında öğrenci, personel ve paydaşlarla kurulan iletişim seviyesine dikkat etmelisiniz. Ayrıca mesai arkadaşlarını incitecek hareketlerden de uzak durmalısınız."

Toplantı katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından onurluk takdimi ile sona erdi.