KMÜ'de Garip/Aykırı Uygulamalar Bitmek Bilmiyor

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi garip ve kanuna-kurallara aykırı işlemleriyle gündeme gelmeye devam ediyor. 
Üniversitede kamuoyunun tepkisini çeken, sağduyu sahiplerinin vicdanını yaralayan, uygulamalar aynen devam ediyor. 
KMÜ’de 19.04.2021 tarihinde rektör yardımcılığı görevine atanan iki öğretim üyesinden biri halen bu görevini sürdürüyor. Kamuoyu tarafından takip edildiği üzere atanan akademisyenlerden biri, bu görevini görevinin sonlandırıldığı 28.02.2022 tarihine kadar yapmıştı. Diğer yardımcı ise görevine devam ediyor. 
Bu göreve atanan kişilerin kadrolarının KMÜ’de olmadığı (Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi), yani maaşını KMÜ’den alan aylıklı profesörler arasında yer almadıkları herkes tarafından biliniyor ve bu durum kurumların internet sitelerinden takip edilebiliyor.
Oysa 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun “Rektör” başlıklı 13-a maddesinde rektör yardımcılığı görevine ilişkin şu ifade bulunuyor:
“Rektör, çalışmalarında kendisine yardım etmek üzere, Üniversitenin aylıklı profesörleri arasından en çok üç kişiyi kendi rektörlük görev süresiyle sınırlı olmak kaydıyla rektör yardımcısı olarak seçer. Ancak merkezi açık öğretim yapmakla görevli üniversitelerde, gerekli hallerde rektör tarafından beş rektör yardımcısı seçilebilir.”
KMÜ Rektörünün yaptığı bu atamalar ilgili kanun çerçevesinde incelendiğinde;
* Rektör tarafından yapılan atamanın hukuka aykırı olduğu görülmekte.
* Hukuka uygun olmayan atama işlemi sonucunda ilgili rektör yardımcıları tarafından gerçekleştirilen işlemlerin YÖK tarafından incelenmesi gerekiyor.
REKTÖR DANIŞMANINI GÖREVDEN ALDI
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Namık Ak, 6 danışmanından birisini görevden aldı.
Rektör Ak, yayınladığı Genelgede; “Üniversitemiz Rektör Danışmanlığı görevini yürüten Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Hakan Yılmaz’ın Rektör Danışmanlığı görevinin 18.05.2022 tarihinden itibaren sonlandırılması uygun görülmüştür.” ifadeleri ile ilgili Danışmanın görevden aldığını duyurdu.