KMÜ'de adrese teslim ilan iddiası

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) son zamanlarda Kamuoyu gündeminde değişik konularla gündeme gelirken, bu kez bir Öğretim Elemanı ilanı ile gündeme gelirken, İlanın 'adrese Teslim' olarak yapıldığı iddia edildi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğünün 22.04.2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan “öğretim elemanı” ilanının, adrese teslim ilanlara yeni bir boyut getirdiği iddia ediliyor. 
Üniversite bu ilanda (https://www.kmu.edu.tr/duyuru/39885/universitemizin-birimlerine-22042022-tarihli-ogretim-elemani-alim-ilani/tr)Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu 
Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programına 1 (bir) adet ders verecek statüde öğretim görevlisi alınacağını belirtmiş ve açıklama kısmında özel şart olarak “Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm İşletmeciliği veya Rekreasyon Yönetimi alanlarının birinde yüksek lisans yapmış olmak” ifadesine yer verildi. 
Bu kadronun, üniversitede çalışan, üniversitenin Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı H. Ç. için ilan edildiği iddia edildi. 
Lisans mezuniyeti Türk Dili ve Edebiyatı, yüksek lisans mezuniyeti Rekreasyon Yönetimi olan bu kişi, ilan edilen kadro için hiçbir yeterliliğe sahip olmadığı ayrıca kadronun ilan edildiği programda hiçbir tecrübeye sahip olmadığı gibi (https://obs.kmu.edu.tr/oibs/bologna/index.aspx?lang=tr&curOp=showPac&curUnit=63&curSunit=12416#) verebileceği bir dersin de olmadığı iddia edildi. 
İlanda, ilgili alanda hiç tecrübesi bulunmayan bu kişi için açıklama kısmında deneyim koşuluna yer verilmezken, kadro derecesi de “1” olarak belirtilmiş, Üniversite yönetimi, hedef şaşırtmak ve ilanın kadroya uygun olarak çıkarıldığını göstermek amacıyla açıklama kısmında ilgili adayın yüksek lisans mezuniyeti olan “Rekreasyon Yönetimi” ifadesi yanına “Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm İşletmeciliği alanlarını” da eklendiği dikkat çekti.
Bu bir anlamda kamuoyunu kandırmak, geçim sıkıntısının had safhaya çıktığı bugünlerde iş arayan onlarca gencin geleceğiyle oynamak olarak değerlendirilirken,Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının (YÖK) daha önce defalarca gündeme getirdiği kalite anlayışı ile çelişmekte ve kamu vicdanını yaralamak olarak yorumlandı.
Sonuç olarak “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik”in 7. maddesinin 4. fıkrasının açıkça çiğnendiği, YÖK’ün kalite anlayışı ile hiç bağdaşmayan, kamu vicdanını yaralayan ve açıklama kısmındaki şartlarla kamuoyunun kandırılmaya çalışıldığı bu ilanın iptal edilmesi gerektiği görüşü hakim oldu.

İşte İlgili ilan:

Sosyal Bilimler MYO 
Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı

Öğretim Görevlisi
(Ders Verecek)

1

1

Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm İşletmeciliği veya Rekreasyon Yönetimi alanlarının birinde yüksek lisans yapmış olmak.

-

EA
SAY
SÖZ