KKTC Cumhurbaşkanı Tatar Karaman'da

TAKİP ET

Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Karaman'a geldi.

Cumhurbaşkanı Tatar ilk olarak Karaman Valiliği’ni ziyaret etti. Valilik önünde tören mangasıyla karşılanan Cumhurbaşkanı Tatar, il protokolüyle selamlaştıktan sonra Valilik makamına geçerek Vali Tuncay Akkoyun’dan Karaman hakkında bilgiler aldı. Tatar, yaptığı konuşmada, Karaman'a gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye ile yakın ve güçlü ilişkilerin daha da gelişeceği, gönül birliğinin pekiştirilmesiyle ilişkilerin en iyi şekilde sürdürülmesini temennisinde bulundu.
Tatar, "Abdülhamid Han Sondaj Gemisi'nin sefere çıkmasıyla Doğu Akdeniz'deki zenginliklerin keşfedilmesinde bir adım daha atılmış oluyor. Bütün bu münasebetler de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin de rolü ve önemi vardır. Çünkü netice itibarıyla KKTC, Doğu Akdeniz'deki bir Türk devletidir. Dün akşam görüştüğüm Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev de dahil diğer devlet başkanlarına dedim ki 'Doğu Akdeniz'deki bu Türk devleti İslam aleminin de bir parçasıdır. Türkiye Cumhuriyeti ile en iyi ilişkileri sürdürmek suretiyle Doğu Akdeniz'deki hak ve çıkarlarımızın korunmasında KKTC'nin statüsünün de zaman içerisinde daha da yükseldiğini görüyoruz. Bütün bu gelişmeler bize güç vermektedir." diye konuştu.
Kıbrıs Türk halkına karşı bugün bazı haksızlıkların halen sürdüğüne aktaran Tatar, ""Bu haksızlıklar ambargo anlamında devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin desteğiyle hamdolsun aşama aşama KKTC'yi geliştirmekteyiz. Dolayısıyla dünyaya her platformda verdiğimiz mesaj, KKTC, haklı davasına sahip çıkmıştır, çıkacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, KKTC'nin her zaman yanındadır. Doğu Akdeniz'de yükselen statüsüyle ve değeriyle ekonomik anlamda da KKTC'yi güçlendirmekte. KKTC halkının dünyada gerek turizmde, gerek öğrenci akışında, gerek ticarette her türlüsüyle tanınmamışlığın olumsuzluklarına rağmen başarıyla bu işleri sürdürmekte olduğunu görüyoruz." dedi.
Konya'da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları'nın açılış törenine ilişkin ise Tatar, "O muhteşem açılış töreniyle hep birlikte gurur duyduk. O sahada, o görkem ve organizasyon... Bütün bunlar elbette Türkiye'nin büyüklüğüdür ve gücüdür. Dolayısıyla bir kez daha Karaman'dan akşamki oyunlarda o güzellikleri, sergileyebilen ve düzenleyebilen Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm kurum ve kuruluşlarını selamlıyorum. Kendilerini tebrik etmek istiyorum." dile getirdi. 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, daha sonra Valilik Yunus Emre Toplantı Salonunda Kıbrıs Gazileri ile görüştü.
Valilik ziyaret programında Karaman Milletvekilleri Recep Şeker, Selman Oğuzhan Eser, İsmail Atakan Ünver, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’da hazır bulundu.