KKD Kapsamında Bireysel Sulama Sistemi Destekleri Açıklandı

TAKİP ET

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Projelerinden Bakanlıkça uygun görülen projeler hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazandı.

Karaman İl Tarım ve Orman Müdürümüz Yusuf Şahinbaş,  "Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi 2021/7 nolu tebliğ kapsamında, 17. Etap için yapılan proje başvurularından, İl Proje Değerlendirme Komisyonunca uygun olarak değerlendirilen projeler Bakanlığımıza sunulmuş ve Bakanlığımızca yapılan değerlendirme neticesinde Bütçe imkanları doğrultusunda 67 adet projeden 57 Proje asil listede 10 proje ise Yedek listede destekleme kapsamına alınmıştır. Hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazanan 57 adet projenin  toplam proje tutarı 8.806.000 TL olup; hibe miktarı ise 4.403.000 TL'dir. 17. Etap Bireysel Sulama Sistemlerinin desteklenmesi kapsamında ilimizde kabul edilen ve yatırıma alınan 57 adet projenin ülkemiz, bölgemiz ve ilimiz tarımına hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim" dedi.
Askı Listeleri 10 Haziran Cuma gününden itibaren 10 gün askıda kalacak ve askı bitim süresi olan 20 Haziran 2022 tarihinden itibaren hibe sözleşmesi imzalamak için 10 gün süre içinde Karaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğüne gelmeleri gerekiyor.
Hibe Sözleşmesi son imza tarihinin 29 Haziran 2022 tarihi mesai bitimi olduğu ve bu tarihten sonra gelen asil listedeki yatırımcılar hibe haklarını kaybedecek, yerlerine sırası ile yedek listedeki yatırımcılar çağrılacak.
Listeler il müdürlüğü ilan panosu ve internet sitesinde yayınlanacak olup ayrıca yatırımcılara yazılı tebligat yapılmayacağı belirtildi.