KİTRE BEBEK SANATÇISI F.S. KIZIL GAZİANTEP'TE KARAMAN'I TEMSİL ATTİ

TAKİP ET

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Yöresel Ezogelin Bebek Çalıştayı sergisi, 6 Nisan tarihinde Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi'nde açıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler ve Kütüphane Şube Müdürlüğüne bağlı Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Uluslararası Yöresel Ezogelin Bebek Çalıştayı’nda 3 gün boyunca yapılan çalışmalar 3 bine yakın yetişkin ve çocuk tarafından ziyaret edildi.

Kentlerin kültürel değerlerini gelecek nesillere aktarılması amacıyla düzenlenen,  Ankara, İzmir, İstanbul, Amasya, Eskişehir, Batman, Gaziantep, Karaman, Adıyaman ve Ukrayna, Kazakistan, Rusya’dan katılan 24 Sanatçı, 30 eğitmenin yer aldığı çalıştayda Rusya bez bebek, Kazakistan keçe bebek, Ukrayna motanka bebek, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları bez bebek, Ankara bez bebek, Karaman taş-kitre-kabak bebek, Adıyaman besi bebek, İstanbul, İzmir ve Batman ise kitre bebek çalışmaları yapıldı.

Çalıştay’da Karaman’ı ‘Kitre Bebek’ sanatçısı ve öğreticisi Filiz Sertan Kızıl temsil ediyor.

Kızıl, Çalıştaya özel hazırladığı Taşkale yöresine ait kirman eğiren nine kompozisyonlu kitre bebek ise artık her zaman Gaziantep oyun ve oyuncak Müzesinde sergilenecek.

Haber: Yasemin KÜÇÜKCİCİBIYIK