KIRSAL KALKINMAYA DESTEK VERECEK

TAKİP ET

AK PARTİ'Lİ KONUK; 'AYRANCI BARAJI KIRSAL KALKINMAYA DESTEK VERECEK'

KONUK; “Ayrancı Barajının daha fazla araziyi sulayıp gerçek manada bir kırsal kalkınmayı tetiklemesi için sulama sisteminin iyileştirilmesi ile yeni dağıtım projelerine ihtiyaç var ve bu mikro projeleri tek tek ve süratle hayata geçirme gayretindeyiz.”
AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, Karaman bölgesinde yapılan ve yapılacak yatırımlar ile projeleri yerinde takibini sürdürüyor.
Karaman’da refah seviyesinin daha da yükseltilmesi, ekonomik anlamda büyük bir sıçramaya imza atabilmesi için kırsal kalkınmanın hayati önem arz etiğini dile getiren Karaman Milletvekili Recep Konuk, bu anlamda Ayrancı Barajının da Karaman ve Ayrancı için stratejik bir öneme sahip olduğunu belirtti.
Milletvekili Recep Konuk, Ayrancı’da kırsal kalkınmada önceliklerinin Ayrancı Barajı olduğunu vurguladı.
Sulama, üretim altyapısının güçlendirilmesi, artan üretimin ekonomik değere dönüştürülmesi gibi süreçlerin bütününü kapsayan kırsal ve bölgesel kalkınma endeksli entegre projeler üzerinde yoğunlaştıklarını vurgulayan Recep Konuk, Ayrancı başta olmak üzere Karaman’da refah seviyesinin daha da yükseltilmesi, ekonomik anlamda büyük bir sıçramaya imza atabilmesi için kırsal kalkınmanın hayati önemde olduğunu söyledi.
Bu ekonomik sıçrama gayretinde Ayrancı Barajının stratejik bir öneme sahip olduğunu ve barajın Ayrancı ekonomisine, kırsal kalkınmaya daha fazla ve biran önce katkı verebilmesi amacıyla çok sayıda proje üzerinde çalıştıklarını söyleyen Konuk;
“Bizim Ayrancı başta olmak üzere Karaman’ın bütününde önceliğimiz üretim altyapısındaki eksiklikleri süratle tamamlamaktır. Bunun ikinci adımı güçlenen üretim altyapısı ile artacak üretimi değerlendirecek üst yapıyı güçlendirmektir. Her ikisine yönelik önemli adımlar attık, atacağız. 
Su kaynaklarımızın yetersiz mi, suyu tasarruflu kullanacağız. Madem su zengini değiliz akarsularımızla denizleri sulamak yerine o akarsuları ovalarımızı, tarım arazilerimizi sulamakta kullanacağız. Yıllık yağış miktarımızın azlığından kaynaklanan mesellerimizi, özellikle Karaman ve Konya’nın yaşadığı meseleyi havza dışı kaynaklarla kapatacağız.
Sulama için ülkemizde ve Karamanda alınan önemli mesafeler, yapılan büyük işler var. Bu büyük işlerden biri Ayrancı Barajı. Ayrancı Barajı hem kırsal kalkınma hem de bölgesel kalkınma açısından önemi büyük bir yatırım, stratejik bir yatırım. Yapılan bu büyük yatırımı, önemli yatırımı, stratejik yatırımı daha verimli kullanmak. Ayrancı barajından bereket üretmek.
Bu çerçevede Ayrancı Barajının kapalı devre sulama sistemine geçişi ve bu sayede daha fazla tarım arazisinin sulanabilmesi için yürütülen çalışmalarda ihale sürecine gelindi.”dedi.