"Kimyon Üretimi Konusunda Karaman'da Bilgilendirme Toplantısı Yapacak"

TAKİP ET

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker Bağdat Baharatları tarafından 18 Ekim 2019 Cuma günü Saat: 15.00’te Karaman Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı yapılacağı bilgisini vererek bu konuda yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;“Karaman ilimiz, Türkiye ortalamasının çok altında yağış alan bir ilimiz olup,  sulu tarıma, mısıra ve pancara alternatif, susuz tarımda da yetişebilen kimyon, kekik ve lavanta gibi katma değeri yüksek tıbbi aromatik bitkilere yönelmemiz ilimiz adına büyük önem arzetmektedir.
Bu konuda daha önce yaptığımız çalışmalar çerçevesinde susuz tarımda da yetişebilen kimyon, kekik ve lavanta gibi katma değeri yüksek tıbbi aromatik bitkilerin yetiştirilmesi ve sözleşmeli ekimi ile ilgili görüşmeler yapılmış programa davet edilen Bağdat baharatları sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Danacı ile Karamanlı çiftçiler arasında yapılan görüşme sonucunda Karamanlı çiftçilerimiz adına bir çiftçimiz ile kimyon ekimi üzerine örnek bir sözleşme imzalanmıştı.
Bu çalışmaların devamı olarak 18 Ekim 2019 Cuma günü Karaman Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı salonunda sözleşmeli kimyon ekimi ile ilgili çiftçilerimize Bağdat baharatlarının mühendisleri ve teknik heyeti tarafından bir bilgilendirme toplantısı yapılacak çiftçilerimiz bu konuda bilgilendirilecek olup, söz konusu toplantıya tüm çiftçilerimizi davet ediyoruz.
Ayrıca Bağdat baharatları sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Danacı kimyon ekimi ile ilgili Karaman için 2000 dönümlük tohum hazırladığını beyan etmiştir.
Kimyon dışında katma değeri yüksek diğer ürünlerin ekimi için de ileride yapılacak bir toplantı ile üretilecek ürün sayısınınartırılması planlanmakta olup yapılan çalışmaların Karamanımıza, tüm çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını Yüce Allah’tan (C.C) niyaz eder, tüm hemşerilerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum.” dedi.