Kestelspor, seyircisiz maçta yasağını deldi mi?

TAKİP ET

BAL Ligi 7. Grupta Lider Kestelspor, bu hafta sonu kendi evinde ve Seyircisiz oynama cezası olmasına rağmen sahanın yanındaki U-13 Maçının da aynı saatte ve yan sahada onanması nedeni ile seyirci yasağını bu maça alınan seyircilerle deldiği iddia edildi.

Şampiyonluk maçını etkileyecek maçların oynandığı şu günlerde, Lider Kestelspor’un kendi evindeki bir maçta elle gol atıldığı iddiaları ve birkaç maçın son dakikalardaki gollerle galibiyet ile bitirmeleri birçok şaibeyi de beraberinde getirdi.

En son Pazar günü Manavgat maçında seyircisiz oynama cezasını da yan sahadaki maç ile delindiği ve yine 90+5’de atılan bir gol ile Kestel’in maçı 3-2 galip bitirmesi grupta büyük tartışmalara neden oldu.

Kestelspor-Manavgatspor maçı ile ilgili ‘Bölgesel Amatör Lig 7.Grup’ facebook hesabından şu paylaşım dikkat çekti;

“KESTEL - MANAVGAT MAÇI esnasında Alanya Milli Egemenlik Stadını bilenler için stadın üst kısmında bir saha daha mevcut. Bu sahada maçla aynı saatlerde U-13 maçı oynanıyor. Fakat arada sadece bir tel örgü mevcut olduğundan seyircili gibi oynanmış gözükmekte.

Federasyon ile yaptığımız görüşmeler neticesinde yan yana birden fazla futbol sahasını kapsayan alanlarda, herhangi bir kulüp seyircisiz oynama cezası alırsa, Federasyona sezon başında bildirilen ve o takımın sürekli oynadığı sahaya seyircisiz oynama cezası veriliyor. Federasyon diğer saha/sahalar ceza almadığından oraya seyirci alınabilir diyor. Ayrıca stadın etrafında da polis bir kordon oluşturuyor ama bu sahaya gelenlere izin veriliyor.

Bugün oynanan maç da da böyle bir durum olduğundan ötürü biz edindiğimiz bilgileri sizlerle paylaştık. Bu olayın yorumu ve sonucunda olabilecekleri bilemiyoruz.”

 

Bu arada bu maç ile ilgili diğer şampiyonluk yarışındaki Ispartaspor ve temsilcimiz Karaman Belediyespor’un federasyon nezdinde girişimlerde bulunacakları öğrenildi.