KESOB ÖĞRENCİ YURDU TEMELİ ATILDI

TAKİP ET

Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Öğrenci Yurdu temeli, 26 mayıs 2015 Salı günü saat 10.00'da ...

KESOB ÖĞRENCİ YURDU TEMELİ ATILDI
Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Öğrenci Yurdu temeli, 26 mayıs 2015 Salı günü saat 10.00’da Karaman Valisi sayın Murat Koca, Belediye başkanı sayın, Ertuğrul Çalışkan, İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer, siyasi partilerimizin il başkanları, milletvekili adayları, daire müdürleri, birlik başkanı Bayram Uysal, Çavpet İnşaat yetkilileri, esnaf odaları başkanları, basın mensupları ile kalabalık bir vatandaş grubu katıldı. 
Esnaf Odaları Birliği başkanı Bayram Uysal yaptığı açılış konuşmasında; “ Öğrenci yurdunun 18.000 m2’lik inşaat alanına sahip olduğunu ve 16 kat yer üzeri ve – 2 kat da yer altı olmak üzere 18 katlı olacağını, zemin katta 4 dükkan olduğunu ve – dükkanların her birinin 350 m2 3 kat, toplan 1.050 m2’lik olduğunu, öğrenci yurdu odalarının 2 bölümden oluştuğunu, bir odada ders çalışma masaları, diğer oda yatak odası banyo, w.c’den müteşekkil olduğunu, Toplam yurt kapasitesinin 744 öğrencilik olup bunun 16 Öğrencilik kısmının da engelli odaları olduğunu belirtti. Başkan UYSAL, Yurt arsası 04.05.2001 tarihinde rahmetli Hidayet Uysal başkan zamanında alındı. 3.747m2. Dönemin belediye başkanı Halil İbrahim Gülcan’a, katkılarını esirgemeyen belediye başkanlarımızdan Ali KANTÜRK’e ve Ertuğrul ÇALIŞKAN’a,  Arsa üzerinde yurt yapılmasındaki gayretlerinden dolayı rahmetli birlik başkanımız Ahmet Yenilmez’e teşekkür ederiz.
- Öğrenci yurdunun ismi ÇAVAŞ – YENİLMEZ ÖĞRENCİ YURDU olacaktır. 
Yurt inşaatının 2016 yılı Ağustos ayı sonuna bitirilmesi hedeflenmektedir. Yurt inşaatımız KYK’nın istediği planda, modern bir yurt olacaktır. Yurt bittiği zaman 744 kız öğrencimize hizmet verecektir. Temel atma törenimize katılan herkese ve inşaatın yapımını üstlenen ÇAVPET İnşaat sahiplerine teşekkür ediyorum. Yurdun Karamanımıza, ülkemize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını dilerim.”dedi.