Keşke dememek için reflektör tak

TAKİP ET

Karaman Kırmızı Et Üreticileri Birliği tarafından 'Keşke dememek için reflektör tak' projesi hayata geçirildi.

 

Projeyle ilgili İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Karaman-Ereğli karayolunda traktörlere yönelik uygulama yaptı.

Uygulamaya Karaman Valisi Fahri Meral, , İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, Karaman Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ali Seçkin Başpınar ile daire müdürleri katıldı.

Uygulamada gazetecilere açıklamada bulunan Vali Meral, “Tarım sezonunun başlaması itibariyle Keşke dememek için reflektör tak adlı bir kampanya düzenledik. Özellikle gece saatlerinde mutlaka römorkların arkasına reflektör takılmasını istiyoruz. Bu zaten yasal bir zorunluluk ama insanlarımız bunu ihmal ediyor. Özellikle yol kenarlarında park halinde ve gece seyahatlerinde mutlaka reflektör takılması uygun olacak. Can ve mal kaybı adına bu konu bizim için çok önemlidir. Derdimiz ceza kesmek değil ama insanlarımıza mutlaka hayatlarını değerli olduğunu her trafik kuralını insan hayatı için düzenlendiğini hatırlatmak istedik” dedi. 

Karaman Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ali Seçkin Başpınar ise “Keşke dememek için reflektör tak projesini hayata geçirdik. Basit nedenlerden dolayı kazalarda can kayıpları çok olmaktadır. Bütün üreticilerimizin anlaşmalı olduğumuz firmalara uygun fiyatlara reflektör taktıracağız. Dağıtımını da yapacağız. Karaman'da böyle bir projeyi başlatmış olduk” diye konuştu.